Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Verksamhetschef Barn, unga och familjestöd

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef är du ansvarig för att i nära samarbete med socialdirektören och övriga verksamhetschefer driva och utveckla verksamhetens uppdrag utifrån Lunds vision, fullmäktiges och socialnämndens mål samt ekonomiska ramar. Du har ett tydligt strategiskt fokus där din starka förmåga att se helheter och sammanhang är en viktig framgångsfaktor liksom förmågan att leda genom andra. Du skapar förtroende genom ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap och får saker att hända genom din starka vilja att skapa resultat.
Vi söker dig som vill leda en engagerad, utvecklingsorienterad och erfaren ledningsgrupp på nio enhetschefer, inom verksamhetsområde Barn, unga och familjestöd. Tillsammans ansvarar ni för att driva och utveckla det sociala arbetet inom barn- och ungdomsfrågor. Vi behöver dig som har förmågan driva såväl sakfrågor som utvecklings- och arbetsmiljöfrågor på ett framtidsorienterat och hållbart sätt. Du har verksamheten i fokus och arbetar för att det ska vara enkelt och roligt att bedriva ett socialt arbete med hög kvalitet. Det är även viktigt att du har hög samarbetsförmåga internt såväl som externt, arbetar tillitsbaserat och målfokuserat.
Du kommer att samverka och samarbeta med samtliga delar av förvaltningen, andra delar av kommunen, myndigheter, regionala organ, idéburen sektor med flera som är relevanta för verksamhetsområdet. I din roll representerar du även vår verksamhet och kommunen i olika sammanhang, tar till dig av ny forskning inom området och har lätt för att skapa nya kontakter och delta i nätverk. I uppdraget ingår det även att bereda och samordna ärenden som beslutas av nämnd och utskott.
Du ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp och bidrar aktivt till förvaltningens utveckling med förmåga att se till såväl förvaltnings som verksamhetsnytta.

Kvalifikationer

Du är socionom med lång erfarenhet av myndighetsutövning inom socialt arbete riktat mot kommunal barn- och ungdomsverksamhet. Din insikt i lagstiftning som styr den kommunala socialtjänstens verksamhet är god och du har ett intresse av att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom lagstiftningsområdet. Du har förmåga att se helheter, analysera och kommunicera dina tankar till omgivningen och på så vis bidra till socialförvaltningens utveckling med ett helhetsperspektiv.
Ditt engagemang för socialt arbete är stort och du är van vid att leda och kommunicera utvecklingsarbete mot uppsatta mål inom socialtjänst. Med dig har du ledarutbildning och flerårig ledarerfarenhet med ansvar för personal, budget och arbetsmiljöfrågor. Har du lett genom andra chefer är det meriterande.
Vi förväntar oss att du skapar ett klimat där delaktighet, engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten. Ditt arbetssätt är strukturerat och resultatinriktat. Dina kunskaper i svenska språket är mycket goda, både i tal och skrift. Har du erfarenhet av att möta media är det meriterande.
Välkommen med din ansökan och hör gärna av dig om det är något du undrar över!

Tillsvidareanställning. Tillträde 2020-05-15

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-01-19

Referensnummer

SOC 19-53
Från 1 januari 2020 publiceras alla våra lediga tjänster på www.varbi.se, istället för www.offentligajobb.se.

Kontaktperson(er)

Namn: Annika Pettersson
Title: Socialdirektör
Telefon: 046-359 55 24

Facklig(a) företrädare

Namn: Björn Hultenberg
Title: Akademikerförbundet SSR
Telefon: 046-359 91 57
Namn: Anna Nilsson
Title: Vision
Telefon: 046-359 51 30
Namn: Lena Hansen
Title: Kommunal
Telefon: 046-359 80 98

Förvaltningsstaben, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista