Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Lerbäckskolan är en grundskola i centrala Lund med ca 880 elever från F-9.
Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och utveckla vår skolbiblioteksverksamhet för framtiden under tiden som vår ordinarie bibliotekarie är föräldraledig.

Skolbibliotekarie åk F-9

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie hos oss arbetar du såväl med olika läsfrämjande aktiviteter som med MIK-undervisning. Tjänsten innebär ett nära samarbete både med skolans IKT-pedagog, specialpedagogerna och med övriga pedagoger. Du har tillsammans med undervisande lärare en viktig roll i elevernas läs-, skriv- och språkutveckling, samt i utvecklingen av deras informationskompetens. Du är därför ett viktigt stöd för pedagoger när det gäller elevernas måluppfyllelse.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och utvecklande och innebär bland annat:
* Medieinköp (målgruppsanpassade medier, medier i enlighet med läroplanen, anpassade medier),
* Synliggörande av biblioteket och dess tjänster för elever och personal,
* Skapa trivsam och tillgänglig biblioteksmiljö genom bland annat skyltning,
* Stärka elevernas medie- och informationskunnighet, MIK,
* Utbilda/informera/ handleda lärare inom MIK
* Vara delaktig i skolutveckling och lärandeprocessen för våra elever,
* Stödja elever med särskilda behov (viktigt med nära samarbete med specialpedagogerna)
* Läsfrämjande verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, gärna med erfarenhet av att arbeta med barn/elever i åldern 6-16 år. Du är förtrogen med de styrdokument som reglerar grundskolans verksamhet. Du har god förmåga att samarbeta och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Du är kreativ, nytänkande, initiativtagande, strukturerad och kommunikativ och har god social kompetens. Att arbeta i skolmiljö är utmanande och rollen som skolbibliotekarie kräver tydligt ledarskap och förmåga att sätta gränser samtidigt som en god pedagogisk förmåga i mötet med eleverna är viktigt. Stor vikt läggs vid såväl erfarenhet som personlig lämplighet.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-03-01
Sista datum: 2020-12-18

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-01-24

Referensnummer

BSF 497/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Ann Marie Jannesson Elias
Title: Rektor
Telefon: 046-3597241

Facklig(a) företrädare

Namn: Viktor Forss
Title: DIK
Telefon: 046-359 58 71

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista