Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Barn- och skolförvaltningen fortsätter det påbörjade uppdraget med att skapa en ny modern skolorganisation. Uppdrag och ansvarsområden ses över och vi söker dig som vill var med att bygga nytt tillsammans med oss.

Att arbeta som rektor under en utvecklingsperiod är ett betydelsefullt uppdrag där samarbete, nytänkande och engagemang är framgångsfaktorer. Östratornskolan kännetecknas av en hög måluppfyllelse i alla ämnen och av medarbetare med hög kompetens och framåtanda. Östratornskolans ledord är Att lära nu och i framtiden vilket innebär att elevinflytande är centralt och att eleverna alltid ska veta vad de gör och varför så att de på bästa sätt ska ha möjlighet att utveckla sina förmågor och kompetenser. Samspel och samarbete är fokusområden på skolan för att skapa trygghet och likvärdighet, både vad det gäller arbetsmiljö och bedömningsarbete. Läs mer om oss här: https://lund.se/ostratornskolan

I skolområdet finns två F-3-skolor med vilka vi har ett nära samarbete. Planer finns att utöka tjänsten till ett utökat ansvarsområde F-9. I teamet arbetar vi tillsammans för att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling där evidensbaserade metoder samsas med innovativa lösningar och nya digitala lärmiljöer.

Rektor

Arbetsuppgifter

I din roll som rektor leder du verksamheten såväl operativt som strategiskt. Du kommer att driva, utveckla och följa upp verksamheten mot uppsatta mål och du förväntas leda, stödja och kompetensutveckla dina medarbetare. Du har ett helhetsansvar när det gäller systematiskt kvalitetsarbete, budget och resultat samt personal-och arbetsmiljöfrågor. Till din hjälp kommer du att ha biträdande rektor och tillsammans kommer ni att leda skolans utveckling, ha personalansvar och arbeta med elevansvaret på rektorsnivå. Du har också stöd i arbetet från områdeschef, administrativ chef, övriga rektorskollegor i ledningsgruppen, samt stabsfunktionernas ekonomi- HR- kommunikations- och myndighetsavdelningar.

Du kommer att vara en viktig del av ett nyskapat team, som tillsammans driver utvecklingen för F-9 i skolområdet. Vi driver ett proaktivt elevhälsoarbete med målsättning att varje elev känner sig trygg och erbjuds det stöd som krävs. Du blir en viktig del i utbildningsområde 5:s ledningsteam där vi tillsammans arbetar med att utveckla skolorna ur ett likvärdighetsperspektiv.

Som rektor i barn- och skolförvaltningen erbjuder vi dig kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte via exempelvis Lunds kommuns chefsforum och barn- och skolförvaltningens ledarforum eller särskilda utbildningssatsningar. Kommunens friskvårdsbidrag vill vi också gärna att du nyttjar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom pedagogik och lärarlegitimation. Du har genomgått rektorsutbildning och har erfarenhet av att arbeta som skolledare där verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar ingått. Du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Har du erfarenhet av att leda årskurs 7-9 i grundskolan och erfarenhet av att driva kvalitets- och utvecklingsarbete är det meriterande.

Vi söker dig som vill leda och skapa ett gott arbetsklimat, där arbetet för elever och medarbetare präglas av lust att lära, framåtanda och delaktighet. Du uppfattas som trygg i din roll som ledare och du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation och bekväm med att tala inför andra.

Du har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du ser det som självklart att skolan är en del av samhället och du provar och använder tillgängliga digitala verktyg. För att trivas i uppdraget behöver du ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kan lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare. Värdegrundsfrågor och etik är viktiga för dig och du arbetar för att alltid hålla dessa perspektiv aktuella i verksamheten.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem, digitala pedagogiska program, Office-paketet och Google drive.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-02-24

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-01-19

Referensnummer

BSF 507/2019
Vi ser fram mot din ansökan och kommer att göra löpande urval och börja kalla till intervju under annonseringstiden. Våra första urvalsintervjuer kommer att ske den 21 respektive 24 januari på eftermiddagen så vi ber dig planera din tillgänglighet. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Viveca Dahl
Title: Utbildningschef, område 5
Telefon: 046-3597406

Facklig(a) företrädare

Namn: Agneta Lindfors
Title: Lärarnas Riksförbund
Telefon: 046-359 64 42
Namn: Rickard Severin
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-359 39 41
Namn: Håkan Bengtsson Diurlin

Title: Sveriges Skolledarförbund
Telefon: 046-359 74 65

Utbildningsområde 5

Tillbaka till lista