Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till en god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med Stadsbibliotek samt nio stadsdelsbibliotek och skolbibliotekscentral. 2018 gick biblioteken in i en ny organisation som tar sin utgångspunkt i Lunds kommuns biblioteksplan. Organisationen utgår från i vilket gränssnitt vi möter våra användare: det fysiska, digitala eller rörliga biblioteket och består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Tjänsten är ett vikariat på 100 procent med placering på enhet Stadsdelsbiblioteken, vid Klostergårdens bibliotek..

Välkommen med din ansökan.

Bibliotekarie med inriktning mot barn och unga till Klostergårdens bibliotek

Arbetsuppgifter

Uppdraget för enhet Stadsdelsbiblioteken handlar om att utveckla och driva biblioteksverksamhet genom att arbeta för att göra stadsdelsbiblioteken till aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att uppmuntra och möjliggöra användardriven verksamhet . I uppdraget ingår att etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället.
Klostergårdens bibliotek är ett integrerat folk-och skolbibliotek och ligger centralt placerat i ett bostadsområde med stor mångfald och arbetet förutsätter ett nära samarbete med ex. skola, förskola, bvc, fritidsgård, föreningar samt kommersiella aktörer. Klostergårdens bibliotek är meröppet och ligger i samma hus som fritidsgården och tillsammans bildar verksamheterna Mötesplats Klostergården.

Barn och unga är en prioriterad målgrupp och vi söker en bibliotekarie som ska verka för att nå och angå barn- och unga . Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och unga, i samverkan med BVC, förskolor, skolor, ungdomsgrupper och i nätverk tillsammans med andra barnbibliotekarier i Lund.
Du kommer att arbeta i ett team och det dagliga arbetet leds av en platsansvarig verksamhetsledare. I din publika tid ingår även arbete i receptions-/informationsdisk. Kvällar och helger ingår i ditt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- har erfarenhet av och stor lust att möta barn och unga i verksamhet
- är kreativ och idérik och kan omsätta dina idéer i konkret verksamhet
- har en stark känsla för service och bemötande
- har intresse för och kunskap om barn och ungas medievanor och egna skapande
- kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra
- har stort intresse för samverkan och att skapa nätverk

Tidsbegränsad anställning 2020-03-01 - 2021-02-28

Urval och intervjuer sker under hela rekryteringsprocessen

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-03-01
Sista datum: 2021-02-28

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-01-17

Referensnummer

KF-191209
Personlighetstest är eventuellt ett moment i rekryteringsprocessen. Vi har rökfri arbetstid för kommunens samtliga medarbetare. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Karin Runevad
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 61 24

Facklig(a) företrädare

Namn: Dik
Namn: Vision

Folkbiblioteken Lund

Tillbaka till lista