Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Inom Markentreprenad har vi en bred verksamhet med många uppgifter för att skapa och sköta en bra utemiljö för lundaborna. Vår duktiga personal anlägger och sköter bland annat gator, parker, skogsområden och skolgårdar. Dessutom kör vi särskolebarn till och från skolor, transporterar mat till skolor och boenden och ansvarar för postdistributionen mellan förvaltningarna. Vi driver även kommunens tryckeri. Förutom den dagliga verksamheten håller vi beredskap för vattenläckor, stopp i avlopp och vinterväghållning.

Chef för Mobilitetsservice

Arbetsuppgifter

Lunds kommun har som första kommun i landet tagit fram en ny modell för optimerade tjänsteresor för att uppnå målet att bli en fossilbränslefri organisation till 2020. Vi är på mycket god väg samt har alla verktyg och modeller på plats. Det är Mobilitetsservice som ska implementera detta nya arbetssätt hos övriga avdelningar och förvaltningar inom kommunen. Vi söker nu dig som vill driva den spännande utvecklingen av Mobilitetsservices arbete i Lunds kommun, inom avdelningen för Transport och Service på Markentreprenad. Uppdraget som chef för Mobilitetsservice innebär att du har ansvar för totalt 12 medarbetare, där fem arbetar med fordonspooler och leasingfordon inom kommunen, och en arbetsledare och sex medarbetare som arbetar i vår fordonsverkstad.

Som chef för Mobilitetsservice har du personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsansvar. I samråd med avdelningschefen för Transport och Service kommer du att leda, styra och utveckla såväl medarbetare som enhetens verksamhet.
Hela Transport och Service består idag av cirka 50 medarbetare som arbetar med transporter, postservice, mobilitetsservice, verkstad samt tryckeri och förråd.
I dina arbetsuppgifter ingår att ha god kontakt med våra uppdragsgivare och samarbetspartner och arbeta strategiskt med införsäljning av Mobilitetsservice tjänster mot våra kunder i organisationen. I rollen kommer du även att ha ett visst fokus på ekonomisk analys, ekonomiuppföljning och upphandlingar. I detta arbete har du hjälp av vår upphandlingsstrateg och controller samt ekonomiadministratörer.
I din roll ingår att säkerställa att din enhet möter Markentreprenads övergripande mål samt att i övrigt bidra till verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker en innovativ och engagerad ledare med ett kommunikativt och lösningsorienterat förhållningssätt. Det är viktigt att du har erfarenhet av sätta upp och styra mot gemensamma mål och på ett tydligt sätt kan förmedla organisationens förutsättningar både internt och externt. Du är tydlig med vilka förväntningar och mål som ställs på verksamheten och medarbetarna, både ekonomiskt och resultatmässigt, och följer upp dessa mål kontinuerligt tillsammans med dem.
Det är viktigt att du är trygg i ditt ledarskap har stort fokus på att leda genom andra och bidra till ett aktivt medarbetarskap. Vi vill att du har arbetat som chef minst några år och ser ledarskapet som en väsentlig del av ditt uppdrag. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet i förändring, där stora krav ställs på samarbete internt och externt. Du har ett ledarskap som engagerar och får dina medarbetare att växa och ta ansvar.
Då vi är en serviceorganisation ser vi gärna att du har arbetat inom en service- och/eller kundorienterad organisation. Vi vill att du har erfarenhet från något av följande: arbete med mobilitet, fordonspooler, uthyrning eller leasing alternativt utveckling av en ny verksamhet.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Kenneth Nilsson, se kontaktuppgifter nedan.

Vi kommer att göra löpande urval så vi välkomnar gärna din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-01-19

Referensnummer

SF 19-59
Från 1 januari 2020 publiceras alla våra lediga tjänster på www.varbi.se, istället för www.offentligajobb.se.

Kontaktperson(er)

Namn: Kenneth Nilsson
Title: Avdelningschef
Telefon: 046-3595249

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision: vision.lund@lund.se
Telefon: 046-359 55 51, 046-359 59 56

Markentreprenad, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista