Skolgårdspedagog/Lärare i fritidshem

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

På Genarps skola har vi cirka 300 elever i årskurserna 4-9. Vi är ca 50 medarbetare som arbetar tillsammans och nära eleverna för att skapa tillgängliga och trygga lärmiljöer. Vi månar om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på tillgängliga lärmiljöer och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler. I varje klassrum finns smartboard/projektor och alla elever har egen I-pad/dator.

Vi erbjuder dig kunniga och trevliga kollegor som ser fram emot att välkomna en ny arbetskamrat. Du kan även förvänta dig rektorer som ger frihet under ansvar och som värdesätter att vara närvarande på skolan.

Vi arbetar i ljusa och nyinredda lokaler och som fritidspedagog har du en egen arbetsplats i ett gemensamt arbetsrum.

Inom gångavstånd finns naturreservatet Risen, Häckeberga kvarn och Ekevallens idrottsplats med utegym. Här kan du som är intresserad av natur, vandring, löpning, mountainbike etc njuta av naturen och träna i anslutning till ditt arbete.

Lunds kommun erbjuder också ett friskvårdsbidrag på 1700 kr per år, samt rabatterat pris hos Actic gym, som har en av sina anläggningar i Genarp.

Arbetsuppgifter

Under skoldagen kommer ditt fokus vara att skapa meningsfulla och trygga raster med rastaktiviteter som är uppbyggda för att alla elever, oavsett förutsättningar, ska kunna lyckas och känna sig trygga. Rastaktiviteterna kommer vara en viktig del i trygghetsarbetet som förutom att stimulera till ökad fysisk aktivitet, tränar eleverna i socialt samspel, förebygger utanförskap och ger en känsla och upplevelse av att få vara med i ett inkluderande sammanhang. Du kommer ansvara för att utveckla uteverksamheten på skolgården under elevernas hela skoldag. 

Du kommer ingå i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor på fritidshemmet ansvarar för fritidshemsverksamheten i åk 4-6 där ni erbjuder ett situationsstyrt och upplevelsebaserat lärande. Fritidshemsverksamheten är under uppbyggnad och samverkan med andra fritidshem kommer ske i ett kollegialt lärande.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen, ett par års yrkeserfarenhet och stort intresse för utveckling av fritidshemspedagogik. Du är väl förtrogen med fritidshemmets styrdokument och utgår från dessa i planering, genomförande, utvärdering och dokumentation. Du vill utvecklas i ett kollegialt lärande som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du är genuint intresserad av barns utveckling, lärande och välbefinnande och vill utveckla fritidshemmets kompletterande och kompensatoriska uppdrag. Du använder miljön som verktyg för lärande och använder digitala verktyg i lärandet. Du har kunskap om flerspråkiga elever och lekens betydelse för social interaktion och utveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av skolgårdspedagogiskt arbete samt erfarenhet av att leda utvecklingsarbete. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökan löpt ut och vi håller fortlöpande intervjuer.

Varmt välkommen att söka!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-21

Referensnummer

2021/1042

Kontaktperson(er)

Katja Vinulv, 046 359 7284

Malin Sellberg, 046 359 9514

Facklig(a) företrädare

Gill Frostander, lärarförbundet, gill.frostander@lund.se

Tillbaka till lista