2 HR-konsulter till barn- och skolförvaltningen, Lunds kommun

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

På HR-avdelningen är vi 13 kollegor som med ett prestigelöst förhållningssätt arbetar tillsammans. Vi har olika kompetenser och erfarenheter inom avdelningen, vilket också är vår styrka. Våra olikheter är viktiga i vårt gemensamma arbete inom HR-avdelningen och i samarbetet med verksamheterna. Vi gör varandra bra och tillsammans är vi som bäst!

Vi söker två modiga och handlingskraftiga HR konsulter, för att ersätta kollegor som går vidare till andra utmaningar inom Lunds kommun.

Vill du vara med och utveckla HR-stödet till våra chefer inom barn- och skolförvaltningen? Vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete med möjlighet att påverka innehåll och utformning utifrån din kompetens och verksamhetens behov. Våra ledord Lyssna, Lära, Leda skall genomsyra allt vi gör, allt i syfte att skapa Ett Lund.

Arbetsuppgifter

Utifrån ett coachande förhållningssätt ger du ett professionellt och kvalificerat stöd i både operativa och strategiska frågor inom samtliga HR-processer. I tjänsten kommer du även att få ett särskilt fokusområde där du är avdelningens expert.

I din roll som HR-konsult hos oss säkerställer du att det löpande HR-arbetet i organisationen fungerar, du jobbar nära våra chefer och ingår i ett HR-nätverk där du har en aktiv och drivande roll. Som HR-konsult kommer du att coacha, stötta och utmana våra chefer i HR-frågor såsom arbetsrätt, arbetsmiljö, lön/ lönerevision, rekrytering, rehabilitering och samverkan. Du kommer även att arbeta med förändringsarbete och med att implementera Lunds kommuns HR-rutiner och beslut.

Vårt arbetssätt genomsyras av samarbete och nätverkande, alltid med målbilden att leverera bästa möjliga stöd till verksamheten. Att ständigt stötta och coacha i syfte att få våra chefer att växa och utvecklas i sina roller är en naturlig del i vårt arbete. Som en del av HR-funktionen arbetar vi tillsammans med övriga HR-medarbetare för att utveckla och förbättra Lunds kommuns HR- processer.

Vi erbjuder dig ett utvecklingsorienterat och kvalificerat arbete på en engagerad HR-avdelning där vi tar tillvara våra olika kompetenser och lär av varandra.

Vi söker 

Vi söker 2 nya kollegor:

- HR konsult med flerårig erfarenhet av brett operativt HR-arbete som även omfattat strategiska
  frågor. Vi ser gärna att du ingått i ledningsgrupp och därmed arbetat med kvalificerat HR-arbete
  utifrån ett strategiskt perspektiv.

- HR konsult som vill utvecklas vidare i rollen som HR konsult. Du har troligen jobbat några år som
  HR administratör eller HR konsult och känner att du vill ta ett större ansvar.

För båda rollerna söker vi dig som har relevant högskoleutbildning inom HR, personalvetenskap, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av större organisationer och komplexa uppdrag. Du är van vid att arbeta med ett coachande förhållningssätt med verksamheten i fokus. I tjänsterna kan det dyka upp spännande sidouppdrag utifrån din kompetens och ditt intresse.

Vi söker dig som är kommunikativ med pedagogisk förmåga, du är mål- och resultatorienterad och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du har en strategisk förmåga och förstår frågors långsiktiga betydelse för verksamheten. Vidare fångar du upp behov i organisationen och omsätter dem i handling. Du arbetar strukturerat, är effektiv och drivande.

Ansökan
Kontakta gärna chefsrekryterare Malin Olsson, 046-359 98 34, vid frågor om tjänsten.
Ange i din ansökan vilken av rollerna som du söker.
Vi arbetar med löpande urval.

Välkommen med din ansökan! Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-08

Referensnummer

2021/1036

Kontaktperson(er)

Malin Olsson, 046-3599834

Facklig(a) företrädare

Gregorio Macario, Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se alt. 046-359 82 49
Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se

Tillbaka till lista