Ekonomi- och personaladministratör till Katedralskolan

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1000 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Katedralskolan är Nordens äldsta skola och grundades redan 1085. Mitt i centrala Lund är den lätt att nå med allmänna kommunikationer för våra 1500 elever och 160 anställda. Här erbjuder skolan utbildning av högsta kvalitet inom fem olika högskoleförberedande program. Som administratör kommer du att ingå i en arbetsgrupp som består av totalt fyra administratörer och en administrativ chef. Du jobbar också nära rektor, som har det ekonomiska ansvaret, och biträdande rektorer där du ger stöd i HR-frågor.

Arbetsuppgifter

Katedralskolan i Lund söker en skicklig administratör med mycket god erfarenhet av bokföring, redovisning och ekonomiadministration. Du behöver också känna dig trygg i att vara chefsstöd när det gäller personalfrågor såsom anställningar, ledigheter och lön. Rollen är en nyckelfunktion med varierade arbetsuppgifter. Genom din placering på vår expedition finns du i själva centret av vår skola.

Arbetet innebär:

  • Löpande bokföring, månadsavstämning och hantering av kundfakturor
  • Framtagande av underlag inför uppföljningsarbete och ekonomisk support till olika personalgrupper
  • Uppföljning och ombokningar i samband med bokslut
  • Stöd vid hanteringen av externa projekt
  • Digital support till personal inför olika typer av inköp
  • Chefsstöd i HR-frågor
  • Personaladministration kopplat till vårt HR-system t.ex. granskning av frånvaro, anställningar, ersättningar/arvoden och semester.
  • Hantering av manuella reseräkningar, friskvårdsbidrag m.m.
  • Stöd vid rekrytering och introduktion av ny personal
  • Receptionsarbete och andra administrativa uppgifter kan förekomma

Vi söker dig som

Den administratör vi söker har en ekonomisk gymnasieutbildning och flerårig praktisk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Meriterande för tjänsten är en KY- eller YH-utbildning med ekonomisk inriktning. Du har stor vana vid verksamhetsnära ekonomiarbete, löpande ekonomiadministration och personalfrågor. Erfarenhet av att stötta chefer i HR-arbetet är också en viktig kvalifikation. Tjänsten kräver att du kan arbeta självständigt och ta stort eget ansvar samtidigt som god samarbetsförmåga behövs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Flexibilitet och initiativförmåga är två viktiga egenskaper i din roll. Du är skicklig på att strukturera och planera ditt arbete, och du är lyhörd för verksamhetens behov. När du ser förbättringsområden har du möjlighet att bidra med egna lösningar. Vi ser det som en god merit att du har erfarenhet av liknande arbete inom skola eller kommun.

Du är även en van datoranvändare då arbetet kräver god digital kompetens och att du har förmåga att ta dig an nya digitala system. Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance och HR-systemet Personec-P är tydligt meriterande. Vi ser också gärna kunskaper i Excel och olika skoladministrativa system.

Du har lätt för att samarbeta och få kontakt med såväl ungdomar som vuxna. I ditt arbete möter du dagligen lärare, skolledare, övrig skolpersonal samt elever. Därför söker vi dig som har god social kompetens och ett professionellt sätt. Det är viktigt att du kan samverka med olika personalgrupper för att ge bästa möjliga service. Du ska även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Katedralskolan är en trivsam arbetsplats mitt i Lunds centrum. Här får du goda kollegor och möjlighet att vara del av ett välfungerande och trevligt team. Lunds kommun har tjänstepensionsavtal och erbjuder flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag.

 

Då urval och intervjuer sker löpande, ser vi gärna att du inte dröjer med att skicka in din ansökan!

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-31

Referensnummer

2021/1033

Kontaktperson(er)

Åsa Katarina Björkman, 046-359 76 40

Tillbaka till lista