Fältassistent - 2 tjänster

Kultur- och fritidsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Om oss

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 400 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

I fältgruppen arbetar idag fem fältassistenter och en verksamhetsledare. Fältgruppen bedriver främjande arbete med ungdomar, främst i högstadieåldern. Fältgruppen har idag en lokal i centrala Lund där arbetsplatserna finns och där det finns möjlighet att ha möten och gruppverksamhet med unga. I arbetet är flexibilitet och rörlighet viktigt. fältgruppen äger därför en minibuss, en personbil och cyklar. På så vis nås så väl Lund som byarna omkring Lund.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som fältassistent i fältgruppen. Arbetet bedrivs genom uppsökande arbete i offentliga miljöer där ungdomar vistas. Fältgruppen arbetar även med riktad gruppverksamhet för unga med behov i syfte att skapa relationer i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. Ditt strategiska arbete går ut på att samarbeta och föra dialog med föräldrar, socialtjänst, skola, polis, fritidsledare etcetera. I den operativa delen av arbetet vistas du på ungas arenor. På dagtid oftast på skolor men på kvällar och helger är det på helt andra platser som till exempel centrum, fritidsgårdar eller andra miljöer där unga träffas.

Vi söker dig som

Du är utbildad fritidsledare, socialpedagog, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig Du har flerårig erfarenhet av arbete med ungdomar.  Du har körkort för personbil (B) och körvana.

Du

  • har erfarenhet av utvecklingsarbete på en strategisk nivå utifrån omvärldsanalys och ungdomstrender i samhället.
  • är en god vuxen förebild
  • är förtroendeingivande
  • är bra på att skapa och vårda relationer
  • är nyfiken
  • är förändringsbenägen
  • har en förmåga på att följa behov och trender bland ungdomar Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-24

Referensnummer

2021/1032

Kontaktperson(er)

Tor Olsson , 046-359 91 68

Facklig(a) företrädare

Vision - vision.lund@lund.se, 046-35 50 00

Tillbaka till lista