Socialpedagog

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Resursenheten Barn och Unga består av 33 medarbetare, fördelade på olika team för olika former av familjebehandling och tidiga insatser. Vår ambition är att ännu bättre kunna stödja vår målgrupp och vi ser många möjligheter och spännande utmaningar när det gäller att utforma och genomföra det stöd vi erbjuder. Hos oss får du chansen att vara delaktig i det lagarbete som krävs för att leva upp till ambitionerna. Det innebär bland annat att utifrån behov arbeta över teamgränserna och att vara på alerten inför och göra verkstad av det som är det bästa för brukarna. Vi sätter barnperspektivet högt på agendan och arbetar aktivt med att fortsätta utveckla det inom ramen för vår verksamhet.


Arbetsuppgifter

Din tjänstetitel är socialpedagog. Du kommer att tillhöra Resursenheten Barn och Unga som är Socialförvaltningens öppenvård för barn och deras föräldrar. Du kommer även att vid behov arbeta med övriga uppgifter på enheten som till exempel att hålla i stödgrupper för barn. Arbete på kvällstid samt tidig morgon kan förekomma.

Som socialpedagog arbetar du för att stödja familjer, ibland på egen hand, ibland tillsammans med kollegor. Du blir ett utökat stöd till några av våra familjer och kommer träffa dem både i och utanför deras hem. Där deltar du och vägleder i vardagssituationer till exempel genom att träna på olika färdigheter i föräldraskap och vardagsliv. Med familjen och dess resurser i centrum, deltar du i arbetet med att familjens utveckling ska gå på rätt håll. Målet är alltid att åstadkomma en positiv och varaktig förändring.


Vi söker dig som

Vi söker dig som har minst två års eftergymnasial utbildning. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av socialt och pedagogiskt arbete med barn och/eller föräldrar.

Har du vidareutbildning inom området är det meriterande. Det är även meriterande om du har särskild erfarenhet av arbete med spädbarn/yngre barn och deras föräldrar.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för barn och föräldrar i behov av stöd. Du förväntas arbeta självständigt och ta egna initiativ i arbetet. Du kan behålla lugn och fokus även när det är mycket saker som händer. Du brinner för att människor ska få bra stöd, och har en genuin vilja att göra ett bra jobb för dem vi är till för. 

Vi lägger stor vikt vid förmågan att etablera goda relationer och samarbeta med olika parter och professioner, liksom att kunna vara lugn och klartänkt även i pressade situationer. Du har en positiv och respektfull människosyn, ditt arbetssätt är strukturerat och du kan vara tydlig när situationen så kräver. Du är van vid att arbeta enligt ett pedagogiskt förhållningssätt, det vill säga med fokus på utveckling hos de familjer du träffar.


Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-02-01 (eller tidigare efter överenskommelse)

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-07

Referensnummer

2021/1029

Kontaktperson(er)

Peter Hagberg, 072-199 86 79

Facklig(a) företrädare

Gregorio Macario Hernandez, 046 359 82 49
Lars Öst, 046 – 359 55 77

Tillbaka till lista