Vi söker en förstelärare till mellanstadiet på Östratornskolan 4-6

Östratornskolan

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Är du en positiv kraft och en riktigt skicklig pedagog som vill arbeta med att bedriva pedagogisk utveckling parallellt med ditt läraruppdrag? Då kan du vara den vi söker till vårt förstelärarteam på Östratornskolan!

Huvuddelen av din tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet.

Östratornskolan har idag flera engagerade förstelärare som bedriver den övergripande pedagogiska utvecklingen på skolan på uppdrag av ledningsgruppen. I rollen som förstelärare hos oss arbetar du i ett nära samarbete med skolledningen och övriga förstelärarkollegor. I samråd med skolledningen ges du goda förutsättningar att planera, genomföra och utvärdera utvecklingsinsatserna som du är ansvarig för. Som förstelärare inspirerar du dina kollegor på ett tydligt men ödmjukt sätt och bidrar genom det till en högre måluppfyllelse.

Om oss

På Östratornskolan välkomnas du av en arbetsplats med stort hjärta och god sammanhållning. Vi har drygt 500 elever 4-9 varav ca 200 går på mellanstadiet. Våra elever är motiverade och intresserade av att lära och utvecklas och når goda resultat. 

Vi tar tillsammans vara både på elevernas och pedagogernas olika kompetenser och arbetar med utveckling i fokus. För att kunna se eleverna och ge bästa stöd arbetar våra specialpedagoger nära lärare och elever. Även skolbibliotekarie, IKT-pedagog och SYV finns med i arbetet för att öka elevernas måluppfyllelse.

Vårt systematiska kvalitetsarbete utifrån skolans gemensamma utvecklingsområden är verksamhetsnära och bidrar till att göra bra ännu bättre. På skolan finns olika ansvarsuppdrag t.ex. trygghetsråd, IKT, fokusgrupper som stöd för lärare och för att öka trygghet och likvärdighet för elever. Skolan har även ett elevhälsoteam där specialpedagoger arbetar tillsammans med skolpsykolog, socialpedagog, skolsköterska och kurator som finns på skolan.

Som lärare hos undervisar du i arbetslag 4-6 och ingår även i det gemensamma arbetet i 4-9. Ett gemensamt reflekterande genomsyrar vardagen i verksamheten och vi delar gärna våra erfarenheter i ett kollegialt lärande. Samtalsgrupper med pedagogiska diskussioner utifrån BFL gör att vi kopplar forskning och beprövad erfarenhet till undervisningen. ”Att lära nu och i framtiden” är viktigt för oss.

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer innebära undervisning i svenska, engelska, matematik och NO så här är din behörighet viktig men då vi vill se över samarbetsstrukturerna är det önskvärt att du har bred behörighet. Vi söker därför dig som har bred behörighet och möjlighet att undervisningen i flera ämnen. 

I ditt uppdrag ingår mentorskap.

I rollen som förstelärare hos oss arbetar du i ett nära samarbete med skolledningen och övriga förstelärarkollegor. I samråd med skolledningen ges du goda förutsättningar att planera, genomföra och utvärdera utvecklingsinsatserna som du är ansvarig för. Som förstelärare inspirerar du dina kollegor på ett tydligt men ödmjukt sätt och bidrar genom det till en högre måluppfyllelse.

Dina arbetsuppgifter som förstelärare utgår från en helhetssyn 4-9 där förstelärarna på skolan jobbar gemensamt och verksamhetsnära med utveckling och kvalitetssäkring i vårt systematiska kvalitetsarbete.

I undervisningen använder vi Ipads/Crome books och vi planerar och kommunicerar i G-Suite och Unikum. Vi vill att du ser digitalisering som en naturlig del i ditt arbete som lärare.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är behörig och har lärarlegitimation samt kan genom referenser visa på väl vitsordat arbete med undervisning. Din erfarenhet av att arbeta som behörig lärare är minst 5år. Du behöver ha ett stort intresse av att arbete aktivt med utveckling med utgångspunkt i systematiskt kvalitetsarbete. Din förmåga att se övergripande och analytiskt blir en tillgång i teamet av förstelärare på skolan, då arbetet övergriper årskurs 4-9. Stor vikt läggs på din förmåga att samarbeta och skapa goda relationer med alla i verksamheten. Det är också viktigt att du har ett positivt mindset och tänker lösningsfokuserat.

Vi förutsätter att du ser eleverna ur ett helhetsperspektiv och att du har ett engagerat förhållningssätt i mötet med elever, föräldrar och kollegor. Du är trygg i bemötandet av alla elever och samtidigt tydlig i din ledarroll i undervisningen. Du har god samarbetsförmåga, erfarenhet av arbete i arbetslag, samt intresse av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete.  

I rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Välkommen med din ansökan till Östratornskolan! Vi ser fram emot att träffa dig! 

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 220110

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-07

Referensnummer

2021/1025

Kontaktperson(er)

Tove Nihlberg, 046-3597382

Facklig(a) företrädare

Jonas Håkansson, lärarnas riksförbund, jonas.hakansson2@lund.se
Eva Eliasson, lärarförbundet, eva.eliasson@lund.se

Tillbaka till lista