Senior systemutvecklare/lösningsarkitekt

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Brinner du för digitalisering och har en önskan om att jobba med att utveckla smarta lösningar och bidra till det papperslösa samhället som verkligen gör skillnad för oss alla? Lunds kommun söker nu en erfaren systemutvecklare/lösningsarkitekt inom integration och eTjänsteområdet som vill vara en del av en modern arbetsplats där engagemang, flexibilitet och innovation definierar oss. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka!

Om arbetsplatsen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 300 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 50 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare/lösningsarkitekt inom integration och eTjänsteområdet får du en bred och spännande roll. Du tar en aktiv roll i vår resa att göra livet lättare och enklare för människor – en resa där vi skapar nya intelligenta digitala lösningar som involverar de senaste teknologierna. Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande.
Du kommer ingå i ett kompetent team med systemutvecklare, där du får stora möjligheter att vara med att påverka samt driva utvecklingen framåt.

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för hela systemutvecklingsprocessen, krav, utveckling, test och implementation av lösningar. För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort ansvar och att jobba med helheten för att driva aktiviteter från start till mål.

Som senior systemutvecklare/lösningsarkitekt har du ett övergripande ansvar att hålla ihop och driva lösningsarkitektur och systemutveckling inom ansvarsområdet. Vilket bland annat innebär att hålla ihop gemensamma kodbibliotek men även att ansvara för de gemensamma DevOps-verktyg som vi idag kör i Azure DevOps Server.

Som systemutvecklare jobbar du i nära samarbete med kravställare och verksamhetsansvariga för att säkerställa helheten i det som ska levereras.

Som en del av utvecklingsteamet jobbar du aktivt med att dela dina kunskap och erfarenheter för att tillsammans utveckla teamet.

Du kommer vara en central del i vårt arbeta att jobba med kodgranskning för att säkerställa kvalitén i det vi utvecklar men även säkerställa så kunskapsdelning mellan våra systemutvecklare kontinuerligt sker.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har lång arbetslivserfarenhet av att jobba med systemutveckling. Vi söker dig som är positiv, drivande, ansvarsfull, strukturerad och systematisk. Du är en lagspelare som tillsammans med teamet vill fortsätta att lära, driva och dela tankar och idéer. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö.

Du är en person som kontinuerligt underhåller din kunskap. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt en förmåga att arbeta bra med komplexa frågor. Vårt arbetssätt ställer höga krav på samarbetsförmåga, kunskapsnivå och kvalitetskänsla. Drivkraft, kreativitet och ansvarstagande är också avgörande egenskaper för att lyckas i rollen som systemutvecklare.

Du som söker har gedigen erfarenhet inom systemutveckling/lösningsarkitekt i större systemmiljöer. Du har förmåga till helhetssyn och du trivs med att arbeta med hela utvecklingskedjan.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning inom IT och minst 5 års erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.

Det är meriterande om du har kompetens inom följande teknologier och verktyg:

 • ABOU eller liknande eTjänsteplattform
 • .NET 5 och C#5
 • Python
 • Azure DevOps
 • Powershell
 • REST API
 • SQL

Det är även starkt meriterande om du har erfarenhet av:

 • E-tjänsteutveckling
 • Ansvar för Azure DevOps miljö
 • Agila metoder och verktyg som SCRUM och design sprints
 • API managementplatformar Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-28

Referensnummer

2021/1024

Kontaktperson(er)

Jimmy Jansson, 046-359 51 72

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista