Enhetschef Förvaltning till Park och natur, Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Om oss

Tekniska förvaltningen utvecklar, bygger och sköter vår gemensamma utomhusmiljö, gator och torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för lek, motion och odling. Vi ansvarar för färdtjänstresor, hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Hos oss blir du en del av kommunens samhällsbyggnadsprocess tillsammans med specialister inom bland annat mobilitet, gestaltning, projektledning och naturvård.
Förvaltningens park-och naturavdelning arbetar med utveckling av det offentliga rummet, parker och natur. Vi förvaltar grönområden, lekplatser, koloniträdgårdar, odlingslotter samt skogs- och naturområden.

Vi söker ny chef till enheten för parkförvaltning, då vår nuvarande kollega går i pension.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du genuint intresserad av de gröna frågorna och vill forma en modern värdeskapande enhet som inom olika områden och på olika sätt bidrar till en affärsmässig och effektiv verksamhet. Du kommer ha nära kontakt med kommunens invånare och våra entreprenörer. Rollen innebär verksamhet-, ekonomi- och personalansvar. Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för verksamhetens utveckling, målstyrning och övergripande planering. Du arbetar för en hög medarbetar- och kundnöjdhet.
Tjänsten innebär personalansvar för sex personer och enheten omsätter cirka 60 miljoner kronor per år. Du rapporterar till stadsträdgårdsmästaren och är en aktiv del av ledningsgruppen för park- och naturavdelningen.

Du kommer att få en viktig roll i hur vi på bästa sätt ska prioritera och utveckla arbetet med förvaltningen av kommunens parker. Du kommer bl. a. att ansvara för:

- Entreprenader och mindre projekt inom parkverksamheten, som ombud
- Verkställande av utsmyckningen i kommunen
- Hantering av medborgarärenden
- Koloni- och odlingsverksamheten

Du kommer även att ha en stor roll i vissa större arrangemang, t ex Valborgsfirandet i stadsparken samt ansvara för arbetsmarknadsåtgärder inom verksamheten.

Vi söker dig som

Du är landskapsingenjör eller har en likvärdig utbildning som bedöms relevant för uppdraget och erfarenhet inom verksamhetsområdet från privat eller offentlig verksamhet. Du har också erfarenhet av att arbeta som ledare med verksamhetsansvar.

Som person är du resultatorienterad, kreativ och drivande. Du har ett stort intresse för andra människor och har lätt för att skapa förtroende samt att utveckla samarbete utifrån ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både utåt och inåt i organisationen och har förmåga att få medarbetare att växa i sina yrkesroller. Som person är du tydlig och du trivs med externa kontakter. Målmedvetenhet, beslutsamhet och självständighet är viktiga egenskaper i rollen som enhetschef. Ledarskapet i Lunds kommun präglas av våra ledord Lyssna, Lära, Leda, detta skall genomsyra allt vi gör för att skapa Ett Lund.

B-körkort är ett krav.

Ansök
Kontakta gärna chefsrekryterare Malin Olsson på 046-359 9834 vid frågor om tjänsten.
Vi arbetar med löpande urval, ansök gärna direkt.
Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-05

Referensnummer

2021/1011

Kontaktperson(er)

Malin Olsson, 046-3599834

Facklig(a) företrädare

Malena Kjellstrand, Sveriges Arkitekter, 046-3596141
Tilda Brage, Sveriges Ingenjörer, 046-3595750
Anders Söderberg, Vision, 046-3595551

Tillbaka till lista