Specialist inom el till Lundafastigheter

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service. Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Om oss

Lundafastigheter är ett av tre affärsområden inom Serviceförvaltningen. Vi förvaltar ca 450 fastigheter omfattande drygt 550 000 kvm åt kommunens olika verksamheter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, idrottsanläggningar, kontor m.m.

Lundafastigheter strävar efter att ligga i framkant inom teknisk kunskap och utveckling såväl som inom våra miljömål. Som specialist hos oss ingår du i navet som driver denna utveckling framåt och du förväntas påverka den riktning Lundafastigheter skall gå.

Lundafastigheters ledord är:
Vi ska ha ordning och reda
Vi ska se till helheten
Vi ska samarbeta
Vi ska ha framförhållning
Vi ska trivas och ha roligt på arbetet


Arbetsuppgifter

Specialisten inom el ingår i ingenjörsenheten vars huvuduppgift är att vara en rådgivande funktion inom Lundafastigheter. Totalt består enheten av 14 specialister/arkitekter med olika kompetenser.

Inom ingenjörsenheten finns god kunskap om det befintliga fastighetsbeståndet. Utifrån respektives teknikområde arbetar vi med problemlösning och är ett stöd till förvaltare, projektledare och tekniker. Specialisterna har kunskap om befintliga lagar och regler inom sina respektive teknikområden, bevakar utvecklingen inom sitt område och ansvarar för att kompetensutveckla kollegorna inom Lundafastigheter. Som specialist bidrar du i framtagande av rutiner och processer inom verksamheten, framtagande av kravspecifikationer för serviceavtal och konsulter samt är sakkunnig i nyproduktions-, ombyggnads- och renoveringsprojekt.

Som specialist inom el arbetar du även med att:

- Vara ett aktivt stöd till förvaltare, projektledare och tekniker i elfrågor
- Ansvara för planering, beställning och uppföljning av hiss och elrevision
- Bevaka lagkrav/ myndighetskrav inom el
- Utföra inventeringar och statusbedömningar samt utredningar i eltekniska frågor
- Upprätta projekteringsanvisningar, el- och tele samt transport
- Granska olika handlingar i projekt i dess olika skeden, samt föra en dialog med konsulter som upprättar handlingarna
- Arbeta aktivt med förbättring och driva egna utvecklingsprojekt för att uppnå förvaltningens och enhetens mål
- Arbeta med det befintliga hissbeståndet genom dialog med serviceentreprenör inom hiss
- Arbeta med beslutsunderlag inför investering av utbyte utav belysningsanläggningar

Vi erbjuder dig som specialist ett kreativt uppdrag och är måna om din kompetensutveckling.

Vi söker dig som

Du har en akademisk ingenjörsutbildning inom el samt erfarenhet inom fastighetsbranschen, alternativt utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ett krav är att du har erfarenhet av att arbeta med elrevisioner samt har erfarenhet av projekteringsprocessen. Har du tidigare arbetat som konsult i form av uppdragsledare, projektledare eller liknande inom entreprenörsledet ser vi det som meriterande.

Du är serviceinriktad, pedagogisk och tycker om att driva utveckling, förbättring och effektivisering. Du har stark egen drivkraft och är trygg i dig själv samt har ett tydligt sätt att kommunicera. Du trivs med att ha en nära samverkan med andra för att uppnå bästa möjliga resultat. Du är analytisk med god förmåga att se hur din kompetens bidrar till helheten. Att vara strukturerad och kunna göra kloka, effektiva prioriteringar är något du lärt dig och behärskar.

Du kommunicerar utan problem på svenska i tal och skrift och har god förståelse för engelska i tal och skrift. Ett krav är att du har B-körkort.

Lundafastigheter är en modern organisation som arbetar med högt tempo och stora ambitioner för kommuninvånarnas bästa. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-24

Referensnummer

2021/1006

Kontaktperson(er)

Enhetschef David Ljung, 046-359 95 55

Facklig(a) företrädare

Anna Nilsson, Vision, 046-359 51 30

Tillbaka till lista