MAS med engagemang och driv till vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Vi brinner för vår målgrupp och drivs av att skapa hög brukarnöjdhet och en effektiv och målinriktad organisation. Vill du vara med och bidra på denna resa tillsammans med oss?

Då vår nuvarande Medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS) går i pension söker vi nu en engagerad och driven MAS till vård- och omsorgsförvaltningen. Hos oss är MAS organisatoriskt placerad under vård- och omsorgsdirektören och har en plats i förvaltningens övergripande ledningsgrupp. I ledningsgruppen har vi fokus på helheten och målet att vi som förvaltning ska erbjuda verksamheter av högsta klass till våra medborgare. Hos oss får du möjlighet att påverka framtidens vård och omsorg på riktigt.

Lunds kommun fick våren 2021 utmärkelsen årets e-hälsokommun och är en av tio kommuner som SKR utsett som modell för äldreomsorgens digitalisering. Välkommen till en framtidsinriktad förvaltning där individens behov står i centrum. Vi erbjuder dig en arbetsplats alldeles intill Lunds centralstation med utmärkta pendlingsmöjligheter och möjlighet att arbeta hemifrån utifrån verksamhetens behov. Vid din sida har du medarbetare, kollegor och stödfunktioner som ser det som naturligt att jobba över gränserna för att leverera bästa möjliga resultat.

Arbetsuppgifter

”I rollen som MAS har jag känt att jag gjort skillnad i hälso- och sjukvårdsarbetet, att jag gjort skillnad i människors liv” – Nuvarande MAS

Som MAS har du det övergripande ansvaret för att våra brukare får en säker och ändamålsenlig hälso- och sjukvård av god kvalitet samt ansvarar för arbetsuppgifter enligt gällande författningar. Ditt ansvarsområde omfattar såväl utförare i intern som extern regi och du samverkar med både interna och externa aktörer.

I ditt uppdrag ingår att:

 • inneha ett helhetsperspektiv och tillsammans med verksamhetens chefer driva utvecklingen inom hela HSL-området vilket omfattar sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter,
 • verka rådgivande till hela förvaltningen i frågor som rör hälso- och sjukvård och delta i framtagande av utbildningsprogram inom området,
 • säkerställa att verksamheterna arbetar systematiskt med patientsäkerhet, analysera patientsäkerhetsarbetet samt föreslå förbättringsåtgärder utifrån identifierade brister,
 • informera om gällande direktiv, riktlinjer, regler, föreskrifter och bestämmelser samt arbeta för att de ska bli kända och tillämpas i verksamheten. Vid behov tar du fram nya riktlinjer och rutiner utifrån gällande lagstiftning,
 • delta i förberedelsearbete och uppföljningar som görs av enheten Kansli och kvalitet,
 • stötta verksamhetens chefer i utredningar utifrån begäran från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt svara på klagomål,
 • anmäla till IVO enligt lex Maria,
 • omvärldsbevaka inom hela hälso- och sjukvårdsområdet inför framtagande av planeringsförutsättningar,
 • samverka med Region Skåne och ingå i kommunernas MAS/MAR-nätverk,
 • vara kontaktperson för Patientnämnden,
 • vara nyfiken på digitaliseringens möjligheter och stötta verksamhetens chefer i hur tekniken kan nyttjas på bästa sätt och samtidigt vara säker och ändamålsenlig.

 

Vi söker dig som

är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård och vi ser gärna att du har genomgått specialistutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten exempelvis distriktssköterska. Du har flerårig yrkeserfarenhet från arbete som sjuksköterska inom kommunal hälso- och sjukvård och erfarenhet av att arbeta med kvalitets-, uppföljnings- och utredningsarbete samt administration inom samma område. Vi ser det som meriterande om du arbetar eller har arbetat som MAS.

För tjänsten krävs att du har god kunskap inom Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Patientsäkerhetslagen (PSL), samt gärna inom Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Du har god datorvana och goda kunskaper i något verksamhetssystem samt uttrycker dig utan svårigheter i tal och skrift på svenska vid kommunikation och dokumentation.

Det som utmärker dig som person är att du har ett stort engagemang för arbete med människor och har ett gott och respektfullt bemötande. Du är trygg i din yrkesroll och i att företräda verksamheten i interna och externa sammanhang. Din kommunikationsförmåga är god och du förmedlar information på ett pedagogiskt sätt.

Du är drivande och initiativtagande på så vis att du leder, motiverar och engagerar andra. Ditt fokus är alltid att förbättra och utveckla verksamheten utifrån uppsatta mål med hänsyn till brukare och patientsäkerhet. Digitaliseringen och dess möjligheter är du särskilt intresserad av.

För tjänsten är det viktigt att du är flexibel och har förmågan att arbeta självständigt, planera ditt arbete och fatta beslut. Du bör även vara strategisk och analytisk i ditt arbetssätt och ha förmågan att se till helheten.

Övrigt

Intervjuer planeras äga rum den 9/11 (eftermiddag) och 10/11 (förmiddag).

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde den 15/3 2022 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-31

Referensnummer

2021/1003

Kontaktperson(er)

Hanna Olofsson, HR-konsult, 046-359 33 75

Facklig(a) företrädare

Vårdförbundet, 0771-420 420
Joel Economou, Sveriges arbetsterapeuter, 046-359 45 67

Tillbaka till lista