Skolkurator

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Strax norr om Lund ligger fyra mindre skolenheter: Vallkärra skola, Håstad skola, Kulparkskolan och Prästängsskolan. Skolledningen består av en rektor och två biträdande rektorer samt ett gemensamt skolhälsoteam.

Miljön på skolan inbjuder till lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Vi värnar om elevens sociala och kunskapsmässiga utveckling i samspel med andra. Vi arbetar tillsammans utifrån gemensamma värdegrunder grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam och samarbetar med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska, skolpsykolog och med specialpedagog. Enligt skollagen arbetar elevhälsan huvudsakligen med att främja elevernas hälsa, utveckling och måluppfyllelse. Tjänsten kräver att man har en förmåga att arbeta självständigt, men ändå har en god samarbetsförmåga med elever, vårdnadshavare, kollegor och externa parter och kan skapa goda relationer med dessa.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att göra gruppinriktade insatser, ha enskilda samtal med elever och att handleda personal i vissa ärenden. I uppdraget ingår att ha kontakter med andra myndigheter. Du bör vara en person med ett driv för att i samarbete med andra hitta bästa möjliga lösningar för ett långsiktigt och hållbart elevhälsoarbete. Du kommer arbeta i skolområde Vallkärra/Håstad och Stångby skolor som totalt består av fyra skolor som har elever från förskoleklass till åk 6.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt. Inför erbjudande om anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet, samverkansförmåga samt förmågan att ta ett salutogent perspektiv i elevhälsoarbetet.

Tjänsten är ett vikariat på minst 12 månader, förlängning kan bli aktuellt.

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-25

Referensnummer

2021/982

Kontaktperson(er)

Maria Klich, 046-359 45 27

Margareta Madejska Waidringer, 046-359 72 70

Enikö Bernat, 046-359 49 83

Facklig(a) företrädare

Mattias Öhrman, LR, 046-359 60 57

Tillbaka till lista