Kulturskolechef

Kultur- och fritidsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Om oss

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus och komposition. Vi är idag cirka 100 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund. Kulturskolans undervisning sker på ett tiotal platser runtom i kommunen i en mängd olika lokaler, både i Lunds stad och i de olika byarna runtomkring. Verksamheten rymmer både Stadsorkester, Lunds ungdomsorkester och bred undervisningsverksamhet inom hela kulturspektrat. Musikundervisningen sker både inom ramen för kommunens musikcheckssystem och i andra former.

Arbetsuppgifter

Just nu pågår en organisatorisk förändring av Kulturskolans ledning. Tjänsten som kulturskolechef är ny, och innebär att ett ytterligare chefsled skapas i verksamheten. Som kulturskolechef är du direkt underställd kulturchefen, och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med konsthallschef och chef över enheten scener. Du leder genom 2-3 enhetschefer, och är även direkt chef över en administrativ stab. 

Som chef i Lunds kommun arbetar du utifrån ledorden Lyssna, Lära och Leda. Det betyder att du är lyhörd både uppåt och nedåt, öppen för att lära dig och vidga dina egna perspektiv, men också modig nog att leda och peka ut vägen för din verksamhet.

Som kulturskolechef har du det övergripande ansvaret för Kulturskolan i Lund, och ansvarar för såväl ekonomi, verksamhet, personal och lokaler. Du utvecklar verksamheten i enlighet med fastställda mål och företräder Kulturskolan gentemot ledning och externa samarbetspartners. Du står för långsiktiga visioner och utveckling och utvecklar Kulturskolans särart som aktör inom kommunens musikcheckssystem. Då Kulturskolans verksamhet bedrivs och finansieras både genom ramtilldelning och genom checksystemet behöver du kunna se helheten och förstå de olika perspektiv och målsättningar som verksamheten ska svara mot.

Vi söker dig som

- Har högskoleutbildning inom relevant område för verksamheten
- Har minst tre års erfarenhet som chef inom kulturskola eller annan kulturinstitution
- Har erfarenhet som chef i kommunal verksamhet
- Meriterande är ledarskapsutbildning och om du har varit chef över chefer

Du har god kännedom om kulturskolesverige och de trender och tendenser som råder där. Du är flexibel och snabb och kan anpassa ditt ledarskap efter situationer. Du är strukturerad och har god organisatorisk förmåga som skapar ett klimat präglat av samarbete, delaktighet och arbetsglädje.

Eftersom verksamheten har genomgått en kraftig expansion de senaste åren och fortfarande befinner sig i förändring är du en stark ledare med förmågor och kunskaper för att leda i förändring. Förståelse för komplexiteten i en politiskt styrd organisation är en förutsättning för framgång. Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-02

Referensnummer

2021/937

Kontaktperson(er)

Mårthen Mirza, 046-359 51 67

Facklig(a) företrädare

Charlotte Malmgren, Lärarförbundet, charlotte.malmgren@lararforbundetavdelning.se
Robert Jivegård, Lärarnas riksförbund, lr@lund.se
Irene Björklund, Vision, irene.bjorklund@lund.se

Tillbaka till lista