Skolsköterska Svaleboskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Svaleboskolan är en F-9 skola och fritidshem med ca 780 elever som ligger i  Veberöd i Lunds kommun.  Höstterminen 2020  blev skolan en enhet som lyder under en rektor där tre biträdande rektorer ansvarar operativt för varsitt stadium. Svaleboskolan strävar efter att prioritera bland annat utvecklingsområden som språkutvecklande arbetssätt och tillgänglig lärmiljö. Värdegrundsarbete är en röd tråd för F-9 i Veberöd där vi har utvecklat "Veberödsvägen" som är grunden i vårt värdegrundsarbete.

Den pedagogiska miljön är viktig och vi arbetar ständigt för att förbättra elevernas lärmiljö. 
Svaleboskolan ligger i en naturskön omgivning med närhet till Romeleåsen och Körsbärsdalen som berikar en stor del av vår uteverksamhet. På skolans område finns ett skolbibliotek.

Skolans elevhälsoteam består av rektor, biträdande rektorer, kuratorer, skolpsykologer, skolsköterskor, specialpedagoger och speciallärare. Vi söker nu en ytterligare en kompetent medarbetare till vårt elevhälsoteam!

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär skolsköterskeuppdrag med ansvar för eleverna i årskurs 5-9.
I skolsköterskans uppdrag ingår att stödja elevernas utveckling mot kunskapsmålen genom hälsofrämjande och förebyggande arbete, genomföra vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning och följa basprogrammet. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Du behöver ha en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. För att trivas i uppdraget behöver du ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kan lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare. Vissa delar av arbetet kräver att du kan ta in information på kort tid och fatta beslut snabbt.

Vi söker dig

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande medicinsk elevhälsa. Du har en vilja att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag tillsammans med elevhälsoteam, pedagoger och skolledare. Du arbetar tillsammans med skolans elevhälsoteam och personal och har ett genuint intresse för skolans elever samt en vilja att stödja eleverna att nå målen i skolan.

Vi söker dig som redan arbetar som skolsköterska eller som vill utvecklas vidare i din profession som sjuksköterska. Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta digitalt.  

Du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat som sjuksköterska och det är meriterande om du redan har erfarenhet av arbete som skolsköterska. Det är också meriterande om du har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga.

Vi behöver en skolsköterska som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra i vårt elevhälsoteam för elevernas utveckling mot målen. Elevernas välmående och måluppfyllelse är vår högsta prioritet. Du får en viktig roll i nära samverkan med engagerad personal och härliga elever. Du uppfattas som trygg i din roll och din förmåga att samarbeta och samverka är god. Du är tydlig och transparent i din kommunikation. Du måste både kunna arbeta självständigt och bidra till ett välfungerande teamsamarbete, och ha förmåga att fatta beslut med gott omdöme.

Intervjuer kommer att hållas löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 211015 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-03

Referensnummer

2021/909

Kontaktperson(er)

Corinne Bonder, 046-359 75 81

Facklig(a) företrädare

Cecilia Ljungjulen, Vårdförbundet, 046-3594597

Tillbaka till lista