Fritidspedagog/lärare mot fritidshemmet med uppdrag som arbetslagsledare

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Österskolan är en liten skola med ca 100 elever i årskurserna F-3 i Södra Sandby.

Vi på Österskolan har ett innovativt förhållningssätt till skolutveckling som bland annat innebär att medarbetarna tar del av skolutvecklingsfrågor och driver olika projekt. Eleverna är mycket delaktiga i utvecklingen av vår stora skolgård - allt med ett hållbart utvecklingsperspektiv.

Vårt fritids är uppdelat i två avdelningar, F-1 och 2-3. Vi har egen bildsal, idrottshall och mycket fin skolgård med goda möjligheter till kreativ utomhusverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som arbetslagsledare för vårt fritidshem så blir du en viktig del i drivet framåt för vår verksamhet. En del av uppdraget är som klassresurs i en klass under del av skoldagen. Ditt huvudsakliga uppdrag kommer vara att organisera fritidshemmets uppdrag och omvandla det till praktik på vår skola. Du kommer ha ett nära samarbete med oss i skolledningen och med arbetslagsledaren för lärarna. 

I uppdraget ingår att vara länken mellan skolledning och fritidshemmet avseende vårt systematiska kvalitetsarbete och i övriga frågor. Fritidshemmet har generöst med planeringstid under arbetsveckan (7h/v.) och vi har 5 stängningsdagar/läsår för att skapa goda förutsättningar för en god kvalité på vårt arbete. 

Vi söker dig som

Du är naturlig och trygg i din förmåga att skapa relationer med unga människor. Du bemöter din omgivning med respekt, lyhördhet och nyfikenhet. Du har höga förväntningar och ställer tydliga krav på varje elev och kollega. Du bidrar till att varje elev utvecklas - får kunskap, drivkraft och motivation. Att samverka med andra faller sig naturligt och du har god förmåga att kommunicera.

Som person är du lösningsfokuserad och har en positiv inställning till varje människas förmåga att utvecklas och deras möjlighet att alltid bli bättre.  Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Din förmåga till samarbete är mycket god. Du har stort tålamod och ett ännu större hjärta.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Intervjuer och urval till denna tjänst sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 211011 eller enl. överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-27

Referensnummer

2021/906

Kontaktperson(er)

Christian Reimer, 046-3594541

Facklig(a) företrädare

Helena Mattisson - Lärarförbundet, 046-3595000

Tillbaka till lista