Sjuksköterska i SVU-team

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Myndighetsfunktionen inom vård- och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun är en samlad enhet som handlägger, utreder och beslutar om insatser enligt Socialtjänstlagen och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Planeringsteamet ingår under Myndighetsfunktionen och består av sjuksköterskor och biståndshandläggare som ansvarar för att planera stöd för den enskilde inför utskrivning från sjukvården. Professionerna i teamet beslutar utifrån sina uppdrag om behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).


Att arbeta för hög kvalitet med nöjda brukare och ett gott arbetsklimat är en viktig del av uppdraget och något som vi tror motiverar dig.

Vi har en trevlig arbetsplats med stort hälsofokus och positiv stämning i arbetslaget.

 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska arbetar du med att skapa förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt efter sjukhusvistelsen.

Tillsammans med dina kollegor planerar ni för utskrivning från sjukhuset vilket kan innebära personliga möten på sjukhuset, digitalplanering eller telefonplaneringar. Samverkan med interna och externa verksamheter är dagligt förekommande.
Vi erbjuder stimulerande arbete där du träffar patienter med många olika diagnoser, funktionshinder och livssituationer.


Samarbete och samordning är en stor del av arbetet och att kunna samverka med andra yrkeskategorier. Du medverkar i metodutveckling, utveckling av rutiner och samverkan med andra myndigheter och organisationer. Du tycker om hög takt och att ha kontakt med nya brukare varje dag.

Tycker du om att arbeta med människor och har ansvarskänsla är det här ett uppdrag för dig!Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och gärna med några års erfarenhet av yrket.

Specialistutbildning inom vård av äldre och/eller till distriktssköterska är meriterande liksom erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska inom kommunal verksamhet.

Erfarenhet inom digitalisering och e-hälsa inom kommunal verksamhet är meriterande


Som medarbetare har du en god samarbetsförmåga och är flexibel, där du enkelt kan förhålla dig till ändrade omständigheter i arbetet. Du ska vara självständig, lösningsfokuserad samt aktivt ta del i vår verksamhet. Vi förutsätter att du intar ett serviceinriktat förhållningssätt. Lyhördhet och nyfikenhet från din sida ser vi positivt på.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och skapa goda arbetsrelationer. Du kan ta dig an uppgifter på ett initiativrikt och självgående sätt. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Vi förväntar oss att du har god organisationsförmåga, kunskaper i administration och dokumentation. Du har social kompetens, empatisk förmåga och lyhördhet i kontakten med sökande.

Det är meriterande med erfarenhet från vårdplanering och planering vid samverkan för utskrivning.

Vi använder oss av dokumentationssystemen ProCapita, LifeCare och Mina Planer och ser gärna att du har erfarenhet av detta.

För tjänsten krävs B-körkort.

Rekryteringen sker med löpande urval. Inkom därför med din ansökan redan nu.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-10

Referensnummer

2021/897

Kontaktperson(er)

Sara-Maria Karlström, Utvecklingsledare SVU, 046-359 83 64, sara-maria.karlstrom@lund.se

Eva-Marie Friberg, Enhetschef , 046-359 83 26, evamarie.friberg@lund.se

Facklig(a) företrädare

Vårdförbundet, 0771-420420

Tillbaka till lista