Speciallärare/lärare med specialläraruppdrag till Tunaskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vi är stolta över vår skola. Tack vare att vi är en stor skola ger det oss förutsättningar till en organisation med flexibilitet. På samma gång skapar arbetslagsorganisationen det lilla och trygga. Du ingår i arbetslaget tillsammans med en engagerad och kunnig kollega. Du samarbetar också med ämneslärare ute i verksamheten.

Arbetsuppgifter

På Tunaskolan finns två särskilda undervisningsgrupper åk 1–9, lå 21/22 uppdelat i åk 3–9 och åk 7–8. Eleverna är i behov av särskilt stöd för att klara skoldagen och därmed få möjlighet att nå kunskapskraven i alla ämnen. Lärmiljön är anpassad med få elever och tätt vuxenstöd. Där det finns möjlighet går eleven till sin basklass, och deltar i undervisningen, annars är eleven kvar i den särskilda undervisningsgruppen.

Tjänsten är riktad mot elever i åk 3–9. Vi söker dig som är speciallärare eller som är intresserad av att arbeta som lärare med specialläraruppdrag. I tjänsten ingår undervisning i den särskilda undervisningsgruppen 3–9 tillsammans med en lärare och elevassistenter, stöd till och samarbete med basklassens mentorer, kontakt med vårdnadshavare och i förekommande fall med externa aktörer.

Vi söker dig som

  • är legitimerad lärare, gärna speciallärare
  • har erfarenhet inom yrket
  • har erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd
  • skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor
  • har ett tydligt lösningsfokus
  • har ett lågaffektivt förhållningssätt och bemötande
  • är en trygg och stabil medarbetare
  • är flexibel

 

Erfarenhet av arbete med elever inom NPF är meriterande

Du som söker har en positiv människosyn och tror på elevens egen förmåga. Du är motiverad till att samarbeta med kollegor där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet och där, utöver detta, ett gott arbetsklimat och en härlig samvaro blir resultatet.

Vi söker dig med ambitionen att förbättra och utveckla verksamheten genom systematiskt, strategiskt och långsiktigt arbete.

Vi hoppas att du är intresserad av att anta utmaningen – välkommen med din ansökan!

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

  För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-24

Referensnummer

2021/895

Kontaktperson(er)

Gunilla Sjöstedt Sjöberg, Bitr. rektor, 046-359 79 17

Facklig(a) företrädare

Staffan Släger, Lärarnas Riksförbund, staffan.slager@lund.se
Jeanette Ericsson, Lärarförbundet, janet.ericsson@lund.se

Tillbaka till lista