Fritidspedagog/Grundlärare till fritidshem och 4-6

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vikingaskolan är en F-9 skola på Linero i den sydöstra delen av Lund.

Vikingaskolan strävar efter att vara en modern skola där personalen tillsammans arbetar för att alla elever ska vara välkomna och mötas av vänlighet, respekt och tolerans. En skola som visar att det är möjligt att människor från olika delar av världen möts och förenas. En skola som ger alla elever de bästa förutsättningarna att nå̊ så långt som möjligt. Från tidig skolålder skapar vi tillsammans med eleverna en miljö där eleverna trivs, känner sig trygga och som stimulerar deras intresse och engagemang för skolan och skolarbetet. Vi arbetar medvetet för att skapa nära och goda relationer mellan vuxna och elever.

Vikingaskolan är en trevlig och positiv arbetsplats där vi tillsammans hjälps åt att ge eleverna de bästa förutsättningarna inför framtiden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du med dina kollegor ansvarar för att planera och följa upp den pedagogiska verksamheten i fritidshemmet för åk 4-6. Genom att ta tillvara på elevernas intresse och behov utformar ni en meningsfull fritid och undervisning och inspirerar till nya upptäckter.

Under skoldagen har du planerade rastaktiviteter och du har en betydande roll när det gäller värdegrundsarbetet i åk 4-6. Du är även delaktig i undervisningen där du tillsammans med grundskollärare arbetar för att anpassa och ge stöd till elever som behöver det lilla extra. Beroende på din behörighet kan arbetet innebära undervisning i något ämne.

Samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor är en viktig del av uppdraget. Tillsammans med kollegor arbetar du aktivt med verksamhetens uppdrag och utvecklingsarbete.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en examen som fritidspedagog eller grundlärare med inriktning mot fritidshem.

Vidare söker dig som har ett stort intresse för fritidshemspedagogik och lärande. Du har förmågan att se alla elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får dem att växa. Du är väl förtrogen med skolans och fritidshemmets styrdokument och utgår från dessa i planering, genomförande, utvärdering och dokumentering av verksamheten.

Du ser det kollegiala lärandet som en självklar del av ditt uppdrag och arbete. Du har nya idéer, ett intresse för skapande arbete, entreprenörskap, lek och fysiska aktiviteter inom ramen för hela skoldagen. Du verkar för ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i skolan och därmed känner dig trygg i fritidspedagogrollen

 

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell månadslön (ange gärna löneanspråk i din ansökan)
Tillträde: Enlig ök

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-08

Referensnummer

2021/894

Kontaktperson(er)

Liselott Nilsson, 0463597988

Facklig(a) företrädare

Mikael Sjölander, Lärarförbundet, mikael.sjolander@lund.se

Tillbaka till lista