Skolsköterska till Nyvångskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 130 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 och en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 6-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass. 

Elevhälsan är en central del av vår verksamhet. I vårt elevhälsoteam ingår många professioner som kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Elevhälsoteamet ansvarar tillsammans för samtliga årskurser F-9 samt grundsärskola och består av följande:

- två skolsköterskor 
- två kuratorer
- en skolpsykolog
- en studie-och yrkesvägledare
- sex specialpedagoger/speciallärare
- fyra biträdande rektorer
- en rektor

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på Skola för hållbar utveckling och att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla kompetensutveckling. 


Arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du och din skolsköterskekollega både hälsofrämjande och förebyggande. Du följer elevernas utveckling, genomför vaccinationsprogram, utför enklare sjukvårdsinsatser samt övriga sedvanliga arbetsuppgifter inom yrket såsom journalhantering och dokumentation.

Tillsammans med övriga medlemmar av skolans elevhälsoteam arbetar ni för att skapa och vidareutveckla en väl fungerande elevhälsa och holistiskt god lärmiljö. Du kommer även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Vi söker dig som

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom skolans verksamhet och gärna även med hälsofrämjande arbete för barn och ungdomar.

Det är viktigt att du har en god kunskap och känner dig bekväm med att arbeta digitalt, då en stor del av dokumentationen sker i digitala verktyg. Erfarenhet av dokumentation i PMO är meriterande.

Som person är du förtroendeingivande, självgående och ansvarstagande. Du har ett genuint intresse för eleverna och arbetar för att stödja dem i deras utveckling mot att nå kunskapsmålen. Du har även lätt för att samarbeta med dina kollegor och trivs med att ingå i ett större team där vi tar ett gemensamt ansvar för elevhälsan

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-29

Referensnummer

2021/893

Kontaktperson(er)

Tina Anne Viktor Kiuru, tina.viktorkiuru@lund.se

Facklig(a) företrädare

Cecilia Ljung Julén, Vårdförbundet, cecilia.a.ljung@gmail.com

Tillbaka till lista