Kommunikatör med inriktning visuell kommunikation

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Enheten för strategisk kommunikation är en stödfunktion som skapar verksamhetsnytta genom kommunikation. Det gemensamma uppdraget för enheten är att leda processerna för intern och extern kommunikation, varumärkesprofilering och kriskommunikation.

Digitala möten och rörlig bild är allt viktigare delar av vår kommunikation och utvecklingen pågår ständigt. Vi ser ett stort behov i verksamheten av professionellt stöd i såväl planering som genomförande av interna och externa digitala möten, liveevents och konferenser men också inom film- och videoproduktion. Vi söker nu en kommunikationsstrateg och en kommunikatör till två nyinrättade tjänster.

Till tjänsten som kommunikatör söker vi dig som vill arbeta både strategiskt och operativt med kommunikationsinsatser som på olika sätt bidrar till att skapa samhällsnytta. Din huvudsakliga arbetsuppgift är produktion av rörlig bild men du är även rådgivare till andra. Därutöver behöver du vara en duktig fotograf. En annan del i ditt arbete är att genomföra digitala möten, liveevents och konferenser. Arbetet kan stundtals vara intensivt med snäva tidsramar.

Tjänsten är placerad på enheten för strategisk kommunikation på kommunkontoret och i din roll är du ett särskilt stöd till fyra förvaltningar som bildar en gemensam kommunikationsorganisation. I tjänsten ingår även att stötta verksamheter som använder kommunens gemensamma ljud- och filmstudio.

Arbetsuppgifter

Den vi söker ska hantera både foto och rörlig bild men särskilt fokus ligger på videoproduktion och planering för hur vi använder video i våra kanaler. Du ska självständigt planera, organisera och genomföra uppdrag inom foto/rörlig bild. Tillsammans med andra kommunikatörskollegor planerar och skapar du innehåll för publicering i våra digitala kanaler. Du hanterar även det löpande arbetet med kommunens bildbank.

I den mån det finns utrymme hjälper du till med planering och genomförande av uppdrag i vår ljud- och filmstudio och hjälper till med efterproduktion av inspelat material.

Vi söker dig som...

har en god förmåga att tydliggöra det komplexa med enkla budskap och skapa berättelser med hjälp av foto och film. Du är van att arbete från idé till färdig produktion och bekväm både bakom kameran och med att coacha den som står framför. Du har ett intresse för digital utveckling, är snabb på att ta till dig ny teknik och dela med dig av din kunskap. Vi ser gärna att du har kunskap i grafiskt arbete och animering.

Du har erfarenhet av att genomföra olika typer av digitala möten och producera livesändningar.

Som person är du en flexibel och kreativ lagspelare. Du har en positiv grundinställning, är bra på att lyssna och en van problemlösare.

Din högskoleutbildning är inom kommunikation, videoproduktion eller närliggande kunskapsområden alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.

Några års erfarenhet av:

  • strategiskt och operativt arbete med film och digitala medier
  • alla steg inom filmproduktion från manus till färdigredigerad och webbpublicerad film
  • arbete med tillgänglighet
  • att arbeta med digitala möten och livesändningar av olika slag
  • att publicera film på olika plattformar

Du har också:

  • goda kunskaper i fotografering
  • goda kunskaper i att redigera i Adobe Premiere, gärna också i After Effects
  • kunskaper i grafisk produktion i Adobe CS
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-26

Referensnummer

2021/891

Kontaktperson(er)

Malin Angelhag, 046-359 97 62

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista