Kommunikationsstrateg med inriktning visuelll kommunikation

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Enheten för strategisk kommunikation är en stödfunktion som skapar verksamhetsnytta genom kommunikation. Det gemensamma uppdraget för enheten är att leda processerna för intern och extern kommunikation, varumärkesprofilering och kriskommunikation.

Digitala möten och rörlig bild är allt viktigare delar av vår kommunikation och utvecklingen pågår ständigt. Vi ser ett stort behov i verksamheten av professionellt stöd i såväl planering som genomförande av interna och externa digitala möten, liveevents och konferenser men också inom film- och videoproduktion. Vi söker nu en kommunikationsstrateg och en kommunikatör till två nyinrättade tjänster.

Arbetsuppgifter

Till tjänsten som kommunikationsstrateg söker vi dig som har en bred och gedigen erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med digital och visuell kommunikation och som vill arbeta med att driva utvecklingen i Lunds kommun. Förutom kunskap och erfarenhet av studio- och kamerateknik krävs det vana att arbeta med produktion av rörlig bild.

Tjänsten är placerad på enheten för strategisk kommunikation på kommunkontoret och i din roll är du ett särskilt stöd till fyra förvaltningar som bildar en gemensam kommunikationsorganisation. I tjänsten ingår även ett helhetsansvar för kommunens gemensamma ljud- och filmstudio.

Den vi söker ska ta ett helhetsgrepp om kommunens arbete med digitala möten och leda vårt strategiska arbete med rörlig bild och foto. Det innebär att formulera strategier och ta fram stödmaterial för hur vi i kommunen arbetar med digitala möten och rörlig bild. Du ska utbilda medarbetare och chefer och vara rådgivare och ett stöd till verksamheterna i frågor om mötes- och filmteknik, struktur och innehåll. I den mån det finns utrymme stöttar du med teknisk hjälp på plats under inspelning/livesändning samt agerar vid behov som moderator. Det kan också bli aktuellt att genomföra uppdrag inom foto/rörlig bild.

I din roll ingår att arbeta fram användarvänliga riktlinjer för tillgänglig video. Du ansvarar också för vår gemensamma bildbank och vår tjänst för online-video.

Du är behjälplig vid digitala pressträffar och tar ansvar för större digitala möten som anordnas av Lunds kommun.

Vi söker dig som...

har en flerårig och bred erfarenhet av att arbeta med visuell kommunikation på en strategisk nivå. Du har stor erfarenhet av att genomföra olika typer av digitala möten och producera livesändningar och vet vad som krävs för att lyckas. Du har en gedigen kunskap och ett intresse av digital utveckling, är snabb på att ta till dig ny teknik och att dela med dig av din kunskap. Självklart är du en trygg användare av ljus-, ljud och videoteknik, både i studio och på plats.

Du har dokumenterad kompetens inom videoproduktion och är bekväm både bakom kameran och med att coacha den som står framför. Du har mycket god kunskap om de lagar och regler som gäller inom området och kan förmedla den till verksamheterna på ett förståeligt sätt.

Som person är du trygg i din yrkesroll, har god förmåga att anpassa dig till olika situationer, se helheten och tänka nytt. Du har lätt för att skapa relationer och uppskattar att arbeta tillsammans med andra.

Din högskoleutbildning är inom kommunikation, videoproduktion eller närliggande kunskapsområden alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.

Dokumenterad erfarenhet av:

 • strategiskt och operativt arbete med digitala möten
 • att arbeta med livesändningar av olika slag, både bakom och framför kameran
 • strategiskt och operativt arbete med film och digitala medier
 • alla steg inom filmproduktion, från manus till färdigredigerad och webbpublicerad film
 • att publicera film på olika plattformar
 • att moderera större möten

Du har också:

 • goda kunskaper i fotografering
 • goda kunskaper i att redigera i Adobe Premiere, gärna också i After Effects
 • erfarenhet av att köra möten i Teams Live
 • kunskaper i grafisk produktion i Adobe CS
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-26

Referensnummer

2021/890

Kontaktperson(er)

Malin Angelhag, 046-359 97 62

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista