Stödassistenter till vaken natt samt kvällstjänstgöring på Södra vägen 7H

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Verksamhetsområdet Boende LSS ansvarar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv. Till verksamhetsområdet hör i dagsläget 43 grupp- och servicebostäder.

Nu söker vi stödassistenter till Södra vägen 7H som är en gruppbostad för 6 brukare, med olika funktionsvariationer såsom lindrig/måttlig utvecklingsstörning och/eller autism, i åldrarna 26 - 58 år. Du kommer att få möjlighet att tillsammans med brukare, anhöriga/företrädare och pedagoger, skapa förutsättningar för ett självständigt och aktivt liv utifrån den enskildes önskemål och förmåga.

Till verksamheten söker vi nu 3 stycken stödassistenter. 2 av tjänsterna är förlagda till vaken natt och en tjänst med övervägande kvälltjänstgöring. Vänligen uppge i din ansökan vilken eller vilka tjänster som intresserar dig.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent på Södra vägen 7H är din uppgift att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Du stimulerar till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta för att de ska kunna vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer i rollen som stödassistent är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, läkemedelshantering, planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Visst omvårdnadsarbete förekommer.
Du kommer även samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Som stödassistent planerar du ditt arbete tillsammans med den du stöttar och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Vi söker dig som

  • har godkända betyg från Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

  • Det är ett krav att du har erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättning och autism.

  • För arbetet krävs att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana. 

  • Som person ser vi att du strukturerad, flexibel och har förmågan att skapa goda relationer.

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde 1 januari

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-24

Referensnummer

2021/889

Kontaktperson(er)

Annika Strömblad, Enhetschef, 046-359 62 10

Cecilia Segersteen, Rekryteringskonsult, 046-359 65 96

Facklig(a) företrädare

Kommunals expedition , 010-442 79 36

Tillbaka till lista