Bibliotekarie till Norra Fäladens bibliotek

Kultur- och fritidsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Om oss

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till en god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med Stadsbibliotek samt nio stadsdelsbibliotek och skolbibliotekscentral. 2018 gick biblioteken in i en ny organisation som tar sin utgångspunkt i Lunds kommuns biblioteksplan. Organisationen utgår från i vilket gränssnitt vi möter våra användare: det fysiska, digitala eller rörliga biblioteket och består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placering på enhet Stadsdelsbiblioteken, Norra Fäladens Bibliotek, med inriktning mot barn och unga.

 

Arbetsuppgifter

Uppdraget för enhet Stadsdelsbiblioteken handlar om att utveckla och driva biblioteksverksamhet genom att arbeta för att göra stadsdelsbiblioteken till aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att uppmuntra och möjliggöra användardriven verksamhet. I uppdraget ingår att etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället.

Norra Fäladens bibliotek är ett integrerat skol- och folkbibliotek. Området är barnrikt och biblioteket är just nu inne i en fas där vi utarbetar en tydlig profil för att möta lokala behov. Barn och unga är en prioriterad målgrupp och vi söker en bibliotekarie som tillsammans med kollegor på plats ska verka för att nå och angå barn och unga.

Du kommer att arbeta i team och det dagliga arbetet leds på respektive bibliotek av en platsansvarig verksamhetsledare. I din publika tid ingår även arbete i receptions-/informationsdisk. Kvällar och helger ingår i ditt schema.

 

Vi söker dig som

- har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning
- har erfarenhet av och stor lust att möta barn och unga i verksamhet
- är ansvarstagande, positiv, flexibel, utåtriktad och litar på din egen förmåga
- är kreativ och idérik och kan omsätta dina idéer i konkret verksamhet   
- har en stark känsla för service och bemötande
- kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra
- har stort intresse för samverkan och att skapa nätverk

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-10-18 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-30

Referensnummer

2021/885

Kontaktperson(er)

Karin Runevad, enhetschef, 046 3596124

Facklig(a) företrädare

DIK, Ylva Hammarström, ylva.hammarstrom@lund.se
Vision, vision.lund@lund.se

Tillbaka till lista