Sjuksköterska - särskilt boende

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Nu behöver vi fler engagerade och driftiga sjuksköterskor till våra särskilda boenden.

Vi erbjuder dig:

  • Arbete dagtid måndag-fredag med helgtjänstgöring var 8:e helg.
  • Möjlighet till fler semesterdagar genom semesterväxling.
  • Möjlighet att välja att arbeta som resurssjuksköterska riktat mot några boenden.
  • En individuellt utformad introduktion utifrån dina förutsättningar där du utbildas i våra kvalitetssystem. Din introduktion innehåller också bredvidgång, mentorskap och en kompetensutvecklingsplan för hållbarhet och trygghet i din anställning.
  • En arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas och påverka. Framöver kommer det finnas möjlighet till specialistutbildning med bibehållna anställningsförmåner.
  • Kommunövergripande utbildningar inför delegering. Varje utbildning avslutas med ett digitalt kunskapstest för att säkerställa adekvata kunskaper för uppgiften. Detta ger dig som sjuksköterska ett underlag i delegeringsprocessen så att du kan känna dig trygg i dina beslut. 
  • En arbetsplats som ligger i framkant med den digitala utvecklingen. 2021 fick vi utmärkelsen Sveriges E-hälsokommun för vårt innovativa arbete med digitalisering inom vård- och omsorg.

Om oss

Särskilt boende för äldre ansvarar för våra äldreboenden och demensboenden för äldre. I Lunds kommun drivs 13 särskilda boenden av kommunen. Här bor personer med omfattande behov av service och omvårdnad dygnet runt. Med fokus på teambaserat samarbete, utbildning och utveckling är all legitimerad personal organiserad i en egen HSL-organisation.

Arbetsuppgifter

Som omvårdnadsansvarig sjuksköterska har du ett helhetsperspektiv på den boende, både medicinskt och vad gäller omvårdnaden. Ditt arbete innebär att du leder och planerar HSL-insatser och omvårdnaden kring den boende och arbetsleder/handleder omvårdnadspersonalen i deras arbete. Vi har återkommande teamträffar tillsammans med enhetschef, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut och undersköterskor och arbetar aktivt med Senior Alert, BPSD och andra kvalitetsregister, för hög kvalitet i vårt arbete kring den boende.  

Vi söker dig som

Är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom demens är meriterande liksom erfarenhet från arbete inom äldreomsorg och demensvård. Men vi välkomnar även dig som är nyutbildad. Har du vilja, förmåga och rätt attityd vill vi gärna bli en del av ditt nya yrkesliv. Det viktiga är att du har lätt för att fråga, är hjälpsam och flexibel. Vi välkomnar särskilt dig med intresse av kompetensutveckling och verksamhetsutveckling.

Du har en god pedagogisk förmåga att handleda, undervisa och delegera omvårdnadspersonal. Du har ett lösningsfokuserat och entusiasmerande förhållningssätt med god förmåga att arbeta i team såväl som självständigt.

Vidare behöver du körkort, god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.  

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag! Tveka inte att höra av dig om du funderar på något kring uppdraget.

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-26

Referensnummer

2021/877

Kontaktperson(er)

Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-359 66 48

Malin Edlund, Enhetschef, 046-359 57 43

Lena Tellström, Enhetschef, 046-359 63 71

Facklig(a) företrädare

Vårdförbundet, 046-359 83 53

Tillbaka till lista