Stödassistent till Vipeholmsvägen 22

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Vipeholmsvägen 22 är en servicebostad där det bor 7 personer med funktionsvariationer så som lindrig/måttlig utvecklingsstörning och/eller autism, i åldrar 30-50 år. Du kommer att få möjlighet att tillsammans med brukare, anhöriga/företrädare och pedagoger att skapa förutsättningar för ett så självständigt och aktivt liv utifrån den enskildes önskemål och förmåga.

 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen och personliga utvecklingen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuella förmågor och satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, läkemedelshantering, kultur-och fritidsaktiviteter. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med anhöriga, gode män/förvaltare och andra aktörer i samhället.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Du kommer att jobba med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativa kommunikationssätt.

Vi söker dig som

  • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

  • Har erfarenhet inom arbetsområdet.

  • Har bra samarbetsförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare.

  • Dessutom vill vi att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

  • Är van vid datorer.

  • Är lugn, stabil och strukturerad och vid behov kan vara flexibel.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 6 december eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-22

Referensnummer

2021/874

Kontaktperson(er)

Ludvig Oldbring, 046-359 50 00

Facklig(a) företrädare

Kommunal, 046-359 50 00

Tillbaka till lista