IT Solutions Manager (e-Tjänster)

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Brinner du för digitalisering och har en önskan om att jobba med att utveckla smarta e-Tjänster och bidra till det papperslösa samhället som verkligen gör skillnad för oss alla? Lunds kommun söker nu en IT Solutions Manager (Systemförvaltare) för våra lösningar inom e_Tjänsteutveckling med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt beläget vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka och en arbetsplats med stark laganda!

IT- och digitaliseringsavdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar idag cirka 45 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter

Som systemförvaltare (IT Solutions Manager) för e-Tjänster får du en bred och spännande roll. Du tar en aktiv roll i vår resa att bli en verkligt papperslös kommun – en resa som vi ser kommer ta oss till nya intelligenta digitala lösningar involverande teknologier som e-Tjänsteplattformen och RPA. Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande. Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av e-Tjänster både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv. För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål.

I tjänsten ingår bland annat projektledning i implementationen av beslutade handlingsplaner samt aktiviteter inom området e-Tjänster. Du kommer att bli ansiktet ut mot verksamheten där du genom presentationer och workshops förklarar nyttan och lyhört samlar in behov och krav på nya digitala lösningar.

Vi befinner oss i en förändringsfas och omfattande initiativ har tagits kring att etablera en strukturerad förvaltningsorganisation. Här spelar Systemförvaltaren en central roll både när det gäller förvaltning och utveckling av sitt teknikområde. Ansvaret i rollen är brett och innefattar:

 • Förvaltningsansvar för området e-Tjänster
 • Samordna aktiviteter och resurser
 • Fånga och formulera krav ur ett verksamhetsperspektiv
 • Driva projekt och förändringsaktiviteter kopplade till förvaltningsområdet
 • Samverkan med externa leverantörer
 • Hantera leverantörsavtal, licenser och leverantörskontakter  
 • Omvärldsbevakning
 • Utveckling och framtagning av policys, riktlinjer och dokumentation kopplat till e-tjänsteområdet
 • Säkerställa att de lösningar som tas fram uppfyller kraven på säkerhet och integritet
 • Driva implementering av beslutade handlingsplaner inom e-Tjänsteområdet

Vi söker dig som

Vi söker dig som är positiv, drivande, ansvarsfull, strukturerad och systematisk. Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö

Du är en person som kontinuerligt underhåller din kunskap. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt en förmåga att arbeta bra med komplexa frågor. Vidare är du en initiativtagande person som har förmågan att kommunicera komplexa lösningar på en hög nivå för kunder och beställare.

Vi ser att du som söker har gedigen erfarenhet inom systemförvaltning eller teknisk projektledning i en större miljö. Du ser dig själv som generalist men har ändå mycket god förståelse för berörda teknikområden.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning inom IT och minst 3 års erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.

Det är meriterande om du har kompetens inom följande teknologier och verktyg:

 • e-tjänsteplattform Abou 

Det är även starkt meriterande om du har erfarenhet av:

 • Driva workshops och hålla presentationer
 • E-Tjänsteutveckling
 • Agila metoder och verktyg som SCRUM, design sprints och (Azure) DevOps
 • PM3 eller ITIL

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-20

Referensnummer

2021/865

Kontaktperson(er)

Svjetlana Babic Madsen Chef It-Förvaltning, 046-359 44 62

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista