Administrativ chef till gymnasieskolan Vipan

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

På Vipan är verksamheten varierad med många olika förutsättningar och behov kopplade till utbildningarna och till eleverna. Varje elevs personliga utveckling är viktig för Vipan, vars arbete rustar för framtiden och ger varje elev möjlighet att nå sin fulla potential.

Det finns en tydlig bredd i verksamheten liksom i den aktuella rollen, samt hos personal och elever. En utmaning i verksamheten är att leda medarbetare i utveckling så att målen samverkar med flexibiliteten inför att verksamheten är djupt diversifierad.

På Vipan studerar 1.250 elever och verkar 280 anställda. Ett av skolans övergripande mål är att såväl personal som elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten. Gymnasieskolan har 15 olika program med 30 olika yrkesutgångar. Vipan har en god omvärldsbevakning och anpassar verksamhetens innehåll och form till nya krav. Ny forskning anammas och bidrar till verksamhetens utveckling. Vipan är en lärande skola där all kunskap och kompetens tas tillvara.

Vipans fokusområden är Individ - Kunskap - Omvärld.


Arbetsuppgifter

Som administrativ chef på Vipan ansvarar du för primärt för ekonomi och lokaler men även för inköp, systematiskt arbetsmiljöarbete, brandskydd och administrativa rutiner och processer. Rollen innebär ansvar och arbetsledning för skolans servicefunktioner, dess administrativa personal och servicepersonal. Det administrativa teamet består av 13 dedikerade medarbetare. Din närmaste chef är skolans rektor. Som administrativ chef ingår att, tillsammans med rektor och biträdande rektorer i ledningsgruppen, bidra till Vipans utveckling. Du kommer även att ingå i nätverk med andra administrativa chefer.


Vi söker dig som

Vi söker en trygg och engagerande ledare, som målmedvetet vill vidareutveckla
verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Vi söker dig som är både innovativ och strukturerad, samt har en holistisk helhetssyn som gör att du kan manövrera i en dynamisk miljö och verksamhet under ständig utveckling. Du som kan bidra till verksamhetens framåtskridande, och till dess ledningsgrupp.

Vidare har du en god samarbetsförmåga, är bra på att bygga relationer samt att kommunicera och ge feedback. Ditt ledarskap är modigt, inspirerar till engagemang, tillför energi och skapar lust i arbetet. Du har intresse för ungdomar. Eleverna och deras lärande står i självklart fokus på
skolan. Viljan att interagera med eleverna och få dem att känna sig delaktiga är
tydlig på Vipan.

För att lyckas som Administrativ Chef behöver du ha:
• Universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot ekonomi.
• Ca 5 års arbetslivserfarenhet, delvis i ledande befattning.
• Arbetat med ekonomi (såsom budget, uppföljning, bokslut, ekonomiska analyser).
• Förmåga att strukturera samt skapa processer och rutiner utifrån olika arbetsflöden.
• Förmåga att prioritera, fatta beslut och genom god pedagogik få andra med sig.
• Arbetat med fastighetsfrågor såsom utveckling av lokaler, utrustningsfrågor,systematiskt arbetsmiljöarbete samt systematiskt brandskyddsarbete.
• God förståelse för den politiska processen, liksom förmåga att inspirera, samverka och navigera i en organisation som är politiskt styrd.

För dig som blir den nya spindeln i nätet erbjuder Vipan ett mycket stimulerande, varierande och spännande arbete i en dynamisk miljö, med goda möjligheter att påverka och utveckla, liksom utvecklas. Vipan genomsyras av det stora engagemang som både ledningsgrupp, biträdande rektorer, lärare och andra medarbetare har i sitt arbete. Eleverna ger dessutom enormt mycket energi. Vipans verksamhet gör en insats för både individer och samhälle. Både arbete och
engagemang gör stor skillnad, inte minst i elevernas framtid.


Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning med huvudsaklig placering i Lund. Denna rekrytering sker i samarbete med WES Group och du söker tjänsten via dem:

https://wes.positionett.se/assignment.php?id=1073#top

Intervjuer sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Fast månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-24

Referensnummer

2021/862

Kontaktperson(er)

Éva Winberg Tydén, 070 424 51 10

Johan Aspelin, 046 359 76 68

Tillbaka till lista