Lärare i grundsärskolan kombinerat med centralt arbete i mottagningsgrupp

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och vara med och påverka? Vill du vara med om att utveckla morgondagens grundsärskola?
Då är det här en tjänst för dig!

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att leda den pedagogiska verksamheten på Järnåkra grundsärskola. Verksamheten kommer att ha upp till 10 elever som inriktar sig främst mot ämnesområde. Du ska planera, strukturera och genomföra undervisningen tillsammans med annan lärare och elevassistenter. Vi söker dig som är en naturlig arbetslagsledare som arbetar nära ledningen för att driva och utveckla enheten. Det innebär att hålla i möten, kompetensutvecklingsdagar och att vägleda och handleda personal som arbetar på enheten. Du ska ha lätt att samarbeta med andra enheter och ledning. För oss är det centralt att du arbetar för att eleverna skall känna sig så delaktiga och självständiga som möjligt i alla sammanhang. Som lärare ska du ha förmåga att anpassa den digitala lärmiljön utifrån elevens behov på både individ- och gruppnivå. Utöver undervisning ingår ansvar för utvecklingsplaner, bedömningar, eventuella åtgärdsprogram, arbete med ledning och stimulans, extra anpassningar och särskilt stöd. På vår skola är det viktigt att elevernas förutsättningar och behov får styra lärmiljön och dess innehåll. Eleverna ges även möjlighet till inflytande och delaktighet. Som lärare och arbetslagsledare kommer du att ha kontakt med andra institutioner och är involverad i överlämning och uppföljning vid övergång till och från andra skolenheter. Kontinuerlig kontakt och samverkan med vårdnadshavare är också en viktig del i arbetet.

Del av tjänsten arbetar du centralt i förvaltningens mottagningsgrupp grundsärskola. Genom granskning och handledning säkerhetsställer vi hög kvalitet på dokumentation gällande bedömningar i skolformsutredningsärenden. 

Vi söker dig som är
Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser lämplig. Erfarenheter och kunskaper inom området AKK samt NPF ser vi som viktiga meriter.
Du ska ha flerårig arbetsledarerfarenhet samt flerårig erfarenhet av att vara lärare/speciallärare i skolan. Du ska ha god vana att arbeta med elever med kognitiv funktionsnedsättning samt andra funktionsvariationer. Vana att arbeta med elever och familjer från olika kulturer och bakgrunder ses som meriterande. God datorvana med vana att dokumentera i de vanligaste skolplattformarna är ett krav.

Som person behöver du ha hög integritet och vara initiativrik och målinriktad, med elevernas bästa som främsta prioritet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Du ska ha erfarenhet av arbete med skolformsutredningar samt vara van vid att handleda olika yrkesgrupper. 

 

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-24

Referensnummer

2021/861

Kontaktperson(er)

Carl-Johan Haraldson, 046 359 7127

Jeanette Willby, 046 359 7224

Stefanie Sennevall von Kramer, 046-3598122

Facklig(a) företrädare

Catrine Elmström, Lärarförbundet, catrine.elmstrom@lund.se

Tillbaka till lista