Sjuksköterska /Distriktssköterska

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Att jobba inom hemsjukvård kräver lite mer.

Mod och trygghet i yrkesrollen. Flexibilitet, samarbete och öppenhet som genererar hög kvalitet i verksamheten.

Därför erbjuder vi lite mer.

Attraktiva och flexibla arbetstider (dagtid med tjänstgöring var 8:e helg) och möjlighet till fler semesterdagar. En omfattande introduktion som vi skräddarsyr tillsammans med dig. Du får en involverande, tydlig chef som tar tag i problem och ger dig frihet under ansvar. Kompetensutveckling liksom verksamhetsutveckling är viktigt för oss och tillsammans planerar vi både för din och verksamhetens utveckling. Framöver kommer det finnas möjlighet till specialistutbildning med bibehållna anställningsförmåner.

Arbetsuppgifter

I uppdraget möter du personer med insatser i ordinärt boende. Fokus är våra patienters önskemål och behov för att göra deras vardag meningsfull. Du ingår i ett team med flera andra yrkesprofessioner och tillsammans planerar och utför ni väl anpassade hälso- och sjukvårdsinsatser för kommunens invånare. Du som sjuksköterska ansvarar för handledning och delegering av undersköterskor. Vi erbjuder kommunövergripande utbildningar för omvårdnadspersonal inför delegering. Varje utbildning avslutas med ett digitalt kunskapstest för att säkerställa att personen har adekvata kunskaper för uppgiften. Detta ger dig som sjuksköterska ett underlag i delegeringsprocessen så att du kan känna dig trygg i dina beslut. 

Vill du arbeta som resurssjuksköterska, riktat mot några hemvårdsområden, eller önskar du en fast placering? Det väljer du. Du väljer också om du vill arbeta i centrum eller i de östra delarna av kommunen. Oavsett vilka val du gör välkomnas du av engagerade kollegor. Visste du förresten att Lund ligger i framkant med den digitala utvecklingen? 2021 fick vi utmärkelsen Sveriges E-hälsokommun för vårt innovativa arbete med digitalisering inom vård- och omsorg.

Vi söker dig som

Är legitimerad sjuksköterska eller distriktssköterska. För att arbeta inom hemsjukvården behöver du vara trygg i din yrkesroll. Det är meriterande med några års erfarenhet inom din profession och vana vid att handleda och delegera sjukvårdsuppgifter till annan vårdpersonal. Körkort och cykelvana krävs.

Du är kommunikativ, strukturerad och lösningsfokuserad samt bra på att arbeta självständigt såväl som i samverkan med andra. Du har ett gott bemötande och mod att prioritera och arbetsleda samtidigt som du har kvalitet och patientsäkerhet i fokus.

Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden, varmt välkommen med din ansökan! Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar över.

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-22

Referensnummer

2021/859

Kontaktperson(er)

Helen Niesel, Enhetschef, 046-3594923

Facklig(a) företrädare

Ola Holmberg Rusestig, Vårdförbundet, 046-359 83 53

Tillbaka till lista