Bostadssamordnare

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service. Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Om oss

Lundafastigheter tillhandahåller, bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter, lokaler och bostäder till Lunds kommuns olika verksamheter vilket även inkluderar drift och underhåll.

Bostadsavdelningen skapades inom Lundafastigheter för tre år sedan. Där samlas bostadsverksamheten för kommunens egna behov. Bostadsavdelningens uppdrag är att efter beställning från övriga förvaltningar ansvara för uthyrning till de målgrupper där kommunen är skyldig att under en period ordna bostadslösning. I uppdraget ingår hyresvärdsansvar, ekonomisk och teknisk förvaltning samt att skapa goda förutsättningar för hyresgästen att komma vidare till en egen permanent bostad.

Bostadsavdelningen söker nu en bostadssamordnare för ett vikariat på i första hand ett år.


Arbetsuppgifter

Som bostadssamordnare kommer du arbeta med mottagande och introduktion av hyresgäster från målgruppen nyanlända respektive personer med olika sociala bostadsbehov. Du ansvarar för din grupp hyresgäster och följer kontinuerligt upp uthyrningen utifrån hyresgästens boendeplan.

Tillsammans med dina kollegor stämmer ni av bostadsbehovet och fördelar lediga bostäder. Du har också ett nära samarbete med övriga funktioner inom avdelningen och förvaltningen i förvaltnings- och uthyrningsfrågor.

Arbete kvällstid kan förekomma.

 

Vi söker dig som

Du är van vid att hålla många bollar i luften och kan vara flexibel och problemlösande vid oförutsedda händelser. Du behöver kunna hantera att under perioder arbeta under tidspress.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med bostäder i ett bostadsföretag eller i kommun med liknande bostadsverksamhet. Du är strukturerad, noggrann och har förståelse för människor med olika sociala behov.

Vi arbetar med ständig förbättring och i arbetet ingår att inom gruppen utveckla och upprätta beskrivning av arbetsuppgifter och rutiner. Det är viktigt att du tycker att detta är intressant och känner dig bekväm med att verksamheten är under utveckling och tycker att det är stimulerande att delta i förändringsarbete.

För uppdraget krävs att du har en fullständig högskoleförberedande gymnasieutbildning. Du ska också ha goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.

Stor del av arbetet inom avdelningen styrs av innehållet i hyreslagen varför du bör ha kännedom om denna och vana vid att förhålla dig till hur lagen påverkar i det dagliga arbetet.

Du har goda kunskaper i Office-paketet.

Det är meriterande om du har vana från arbete med Xpand eller annat fastighetssystem.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: 2021-10-01 eller så snart möjligt

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-19

Referensnummer

2021/856

Kontaktperson(er)

Sara van Lunteren, 046-359 50 75

Facklig(a) företrädare

Anna Nilsson Vision, 046-359 51 30

Tillbaka till lista