Skoladministratör

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Polhemskolan är en av Sveriges största och mest dynamiska gymnasieskolor.

Vi är en skola där den engagerade personalen ser till att eleverna får kunskap och bildning såväl som att de trivs. En skola där vi har elevernas lärande i fokus samtidigt som vi uppmuntrar en balans i tillvaron. Detta är något som genomsyrar verksamhetens alla delar och där vi ser att en väl fungerande serviceorganisation spelar en är avgörande för elevernas lyckade studier.

Arbetsuppgifter

I rollen som skoladministratör har du ett helhetsansvar för arbetet med skolans reception. Detta innebär bland annat att du:

  • hanterar skolans inkomna mail och telefonsamtal och ser till att frågeställaren får korrekt information eller hänvisas rätt
  • ger service till elever, anställda, vårdnadshavare och andra intressenter genom att svara på frågor, ta emot och lämna vidare leveranser, guida besökare med mera

Utöver arbete med skolans reception utför du andra administrativa uppgifter inom skoladministrationen, detta kan exempelvis vara att du:

  • beställer resor till såväl elever som personal
  • tar emot frånvaroanmälningar
  • hjälper till att ordna vikarier eller extra personal utifrån behov
  • är behjälplig med viss ekonomi- och/eller personaladministration
  • arbetar med information och kommunikation genom våra olika kanaler
  • arbetar med diarieföring 

Andra inom arbetsområdet förekommande uppgifter kan tillkomma utifrån verksamhetens behov. 

Vi söker dig som...

...har en hög servicemedvetenhet och som trivs med att vara den som många vänder sig till med frågor och behov. Du ser utifrån ett helhetsperspektiv alltid till elevens och verksamhetens bästa. Du har en god förmåga att arbeta strukturerat såväl självständigt som i samarbete med kollegor. Du är bra på att skapa goda relationer och har ett personligt bemötande samtidigt som du har en professionell hållning. 

Vidare behärskar du svenska flytande i tal och skrift. Du har en god IT-mognad och vana av att arbeta i och ta till dig digitala system. Det är en fördel om du tidigare arbetat i något eller några inom skolan förekommande digitala system, t.ex. Procapita, W3D3, Raindance eller Vklass.

Du ska ha en gymnasieutbildning och får gärna även ha någon form av eftergymnasial utbildning inom administration eller service. I dina tidigare arbeten har du samlat erfarenhet av liknande uppgifter och arbetat med service i någon form. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och/eller inom skola. 

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-12-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-09-26

Referensnummer

2021/855

Kontaktperson(er)

Emma Hultman, 046-359 7483

Facklig(a) företrädare

Jannika Josefsson, 046-359 5956

Tillbaka till lista