Projektledare inom Lundafastigheter

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service. Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Om oss

Lundafastigheter arbetar i en matrisorganisation och basuppdraget är att svara för lokalförsörjningen till de kommunala verksamheterna. Projektavdelningen som tillhör Lundafastigheter involveras tidigt i nyproduktionsprocessen och som projektledare är du involverad i alla projektets faser, från idé till förvaltningsfas.

Lunds kommun växer och utvecklas och det finns många spännande och intressanta projekt inom de närmaste åren. Förutom alla grundskolor, förskolor och idrottshallar har vi t.ex. Stadshallen, Hedda Andersson och Vipeholmsgymnasiet.

Vi söker dig som tycker att det är roligt med samhällsbyggnad och som vill ha ett meningsfullt och stimulerande jobb där du kan få vara med och påverka tillsammans med bästa kollegorna. Du som medarbetare erbjuds även goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter.

 

Arbetsuppgifter

Projektledarens övergripande ansvar är att se till att projektmål avseende tid, kvalitet och ekonomi uppnås. Samverkan i nära dialog sker såväl inom Lundafastigheter som med medarbetare ifrån andra förvaltningar och externa leverantörer. 

Din roll innebär att:

  • Driva nyproduktions-, ombyggnads- och renoveringsprojekt och säkerställa att de uppfyller Lundafastigheters krav om kvalitet samt fastställda projektmål avseende tid och ekonomi.
  • Du är i tidigt skede med vid utredningar och detaljplansarbete.
  • Du ansvarar för projekteringsledning och att förfrågningsunderlag (FFU) enligt Lundafastigheters projekteringsanvisningar tas fram. I detta arbetar du i nära samarbete med såväl interna som externa konsulter liksom representanter ifrån verksamhet och förvaltning.
  • I nära samarbete med övriga projektledare och avdelningar inom Lundafastigheter arbetar du såväl med projekten som med ständiga förbättringar för att uppnå förvaltningens och enhetens mål exempelvis genom utveckling av projekteringsanvisningarna och byggprocessen.
  • Du ingår i projektavdelningen och rapporterar till Lundafastigheters projektchef.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom bygg/fastighet alternativt utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har minst 3 års erfarenhet från byggprojekt i offentlig sektor. Det är meriterande om du även har erfarenhet av projekteringsprocessen samt vana av att arbeta i ett projekthanteringssystem ex. Ibinder. Vi ser gärna att du har gått utbildning i lagen om offentlig upphandling, entreprenadjuridik, plan- och bygglagen, Boverkets byggregler samt BAS-P.

Du är serviceinriktad, pedagogisk och tycker om att driva utveckling, förbättring och effektivisering. Du trivs med att sätta igång aktiviteter, ta egna initiativ samt att ansvara för att driva processer framåt. Du är analytisk med god förmåga att se hur din kompetens bidrar till helheten. Att vara strukturerad och kunna göra kloka, effektiva prioriteringar är något du lärt dig och behärskar. Du kommunicerar utan problem på svenska i tal och skrift och ett krav är att du har B-körkort.

Kontaktytorna i uppdraget är många och en framgångsfaktor för både dig och verksamheten är din goda samarbetsförmåga, din utvecklade teamkänsla samt din förmåga att planera och kommunicera på ett tydligt sätt.

Lundafastigheter är en modern organisation som arbetar med högt tempo och stora ambitioner för kommuninvånarnas bästa. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-10-04

Referensnummer

2021/818

Kontaktperson(er)

Rickard Melin, 046-359 71 04

Facklig(a) företrädare

Anna Nilsson, Vision, 046-359 51 30

Tillbaka till lista