Biträdande kommundirektör, Lunds kommun

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Lunds kommun är en stor organisation med ca 10 000 anställda i 11 förvaltningar och fyra helägda bolag. Lund har en starkt decentraliserad verksamhet med ambitionen att nämnder och kärnverksamhet ska vara nära invånarna. I en snabbväxande kommun med en ambition att bedriva decentraliserad verksamhet krävs en mycket effektiv organisation som har förmåga att både fatta beslut nära medborgarna och samtidigt utveckla gemensamma processer som ger förutsättningar för att resurser används på rätt och optimalt sätt.

Vi har kommit långt i Lund nu vill vi komma ännu längre, vi söker:

Biträdande kommundirektör som vill vara med och driva vår fortsatta utveckling

Om oss

Kommunkontoret har en viktig roll att leda och samordna de övergripande verksamhetsprocesserna i hela kommunen och kommunkoncernen. Det pågår ett omfattande arbete med att utveckla kommunkontorets ledningsuppdrag, vilket innebär att verksamheterna ses över, arbetssätt utvecklas och modeller för styrning, samordning och resurshantering definieras. Allt i syfte att säkra det demokratiska genomslaget och fortsätta säkerställa en hög kvalitet i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som Biträdande kommundirektör får du ett spännande uppdrag där du får möjlighet att forma en ny tjänst med fokus på ledarskap och strategiska förändrings- och utvecklingsfrågor. Du arbetar operativt med kommunkontorets verksamhet för att skapa en modern och värdeskapande verksamhet och förväntas ta initiativ och vara drivande i olika utvecklingsområden när kommunkontoret skall gå till ett kommunledningskontor. Du blir en nyckelperson i drivandet och genomförandet av denna förändringsprocess där du genom mod och handlingskraft skapar hållbara resultat i samarbetet med övriga i organisationen. Självklart är du en viktig samarbetspartner för kommundirektören och ingår i kommundirektörens ledningsgrupp.

Vi söker dig som

Vi söker dig med akademisk examen och erfarenhet från komplexa chefsuppdrag i offentlig förvaltning där du framgångsrikt har arbetat med ledarskap, utvecklings- och förändringsarbete. Du står för ett ledarskap där du med din tydlighet och förmåga att inspirera och entusiasmera, samlar dina medarbetare kring mål och visioner. Du är en närvarande chef som vill utveckla dina medarbetare genom delaktighet och samverkan. Självklart har du vana av att leda genom andra chefer. Du är öppen till sinnet, inlyssnande, har god samarbetsförmåga med stor vilja att skapa kontaktnät både internt och externt.

Som person är du resultatorienterad, kreativ och drivande. Du har ett stort intresse för andra människor och har lätt för att skapa förtroende samt att utveckla samarbete utifrån vad som är bäst för helheten och för dem vi är till för. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både utåt och inåt i organisationen och har förmågan av att få medarbetare att växa i sina yrkesroller. Ledarskapet i Lunds kommun präglas av våra ledord Lyssna, Lära, Leda, detta skall genomsyra allt det vi gör för att skapa Ett Lund.

Ansökan
Kontakta gärna chefsrekryterare Malin Olsson, 046-359 98 34 vid frågor. Ansök gärna direkt vi arbetar med löpande urval.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-01

Referensnummer

2021/780

Kontaktperson(er)

Christoffer Nilsson, Kommundirektör, 046- 359 59 20

Malin Olsson, Chefsrekryterare, 046-359 98 34

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39
Charlotte Malmgren, Lärarförbundet, 046-359 41 26
Jesper Kjällquist, Sveriges Ingenjörer, 046-359 57 07

Tillbaka till lista