Biståndshandläggare

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Myndighetsfunktionen består av ett sextiotal medarbetare som sitter i trivsamma lokaler vid Lunds centralstation. Vi har egna hälsoinspiratörer och har fått utmärkelse som hälsofrämjandearbetsplats steg 2. Som anställd hos oss har du tillgång till olika förmåner såsom friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om våra förmåner på www.lund.se/formaner.

Arbetsuppgifter

Är du utbildad socionom, tycker om att arbeta med människor och har ansvarskänsla? Då kanske du är den vi söker!

Som biståndshandläggare på Myndighetsfunktionen för äldre personer och personer med funktionsnedsättning, arbetar du med att säkerställa rättssäkerheten och delaktigheten enligt utredningsmetoden IBIC (individens behov i centrum). Som handläggare ansvarar du för att utreda och bedöma behov, besluta och följa upp insatser enligt Socialtjänstlagen. Ditt uppdrag innebär också uppföljning av och kvalitetssäkring i det enskilda ärendet och ansvara för uppsökande verksamhet för målgruppen.

Arbetsuppgifter och individuppföljningarna är främst riktade mot korttidsenheten. Arbetet innebär hög grad av självledarskap och en nära samverkan med andra professioner runt brukaren. En stor del av arbetet utgörs av samarbete och samordning. För detta behöver du ha en kommunikativ förmåga och ett professionellt arbetssätt. I ditt arbete som biståndshandläggare riktat mot korttidsenheten ingår också att informera och vägleda kommunens medborgare till rätt stöd och hjälp. Du har möten med såväl den enskilde, anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare både fysiskt och digitalt. För att trivas i rollen har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och väljer att se möjligheter och lösningar. I ditt bemötande av andra människor är du förtroendeingivande och respektfull.

Du medverkar i metodutveckling, utveckling av rutiner och samverkan med andra myndigheter och organisationer. Du tycker om hög takt och att träffa nya brukare varje dag.

Att arbeta för hög kvalité med nöjda brukare och ett gott arbetsklimat är en viktig del av uppdraget och något som vi tror motiverar dig.

Vi erbjuder dig ett roligt och stimulerande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling. För att du ska känna dig trygg i rollen som biståndshandläggare hos oss får du tillgång till en mentor som stöd i ditt nya arbete.

Kvalifikationer

Krav är att du har socionom- eller social omsorgsexamen enligt tidigare gällande studieordning med goda kunskaper i tillämpning av gällande lagstiftning samt önskvärt med erfarenhet av myndighetsutövning enligt Socialtjänstlagen.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och skapa goda arbetsrelationer. Du tar dig an uppgifter på ett initiativrikt och självgående sätt. Du har god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi förväntar oss att du har god organisationsförmåga, kunskaper i administration och dokumentation. Du har social kompetens, empatisk förmåga och är lyhörd i kontakten med sökande. Det är viktigt att du arbetar med individens behov i centrum.

Vi använder oss av dokumentationssystemen Procapita och Lifecare och ser gärna att du har erfarenhet av detta.

B-körkort krävs.

Intervjuer kommer ske först under vecka 34 pga semestrar.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-14

Referensnummer

2021/776

Kontaktperson(er)

Sara-Maria Karlström, Enhetschef, 046-359 83 64, sara-maria.karlstrom@lund.se

Eva-Marie Friberg, Enhetschef , 046-359 8326, eva-marie.friberg@lund.se

Lena Nordeng, Biståndshandläggare , 046-359 6461, lena.nordeng@lund.se

Facklig(a) företrädare

Lars Öst, Vision , 046-359 55 77
Gregorio Macario, SSR , 046-359 82 49

Tillbaka till lista