Skolsköterska till Nyvångskolan

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 130 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 och en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 6-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass. 

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner glädje och trygghet samt lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar mycket med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa. 

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på Skola för hållbar utveckling och att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du både hälsofrämjande och förebyggande. Du följer elevernas utveckling, genomför vaccinationsprogram, utför enklare sjukvårdsinsatser samt övriga sedvanliga arbetsuppgifter inom yrket såsom journalhantering och dokumentation.

Tillsammans med övriga medlemmar av skolans elevhälsoteam arbetar du för att skapa och vidareutveckla en väl fungerande elevhälsa och holistiskt god lärmiljö. Du kommer även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom skolans verksamhet och gärna även med hälsofrämjande arbete för barn och ungdomar.

Det är viktigt att du har en god kunskap och känner dig bekväm med att arbeta digitalt, då en stor del av dokumentationen sker i digitala verktyg. Erfarenhet av dokumentation i PMO är meriterande.

Som person är du förtroendeingivande, självgående och ansvarstagande. Du har ett genuint intresse för eleverna och arbetar för att stödja dem i deras utveckling mot att nå kunskapsmålen. Du har även lätt för att samarbeta med dina kollegor och trivs med att ingå i ett större team där vi tar ett gemensamt ansvar för elevhälsan

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-01

Referensnummer

2021/763

Kontaktperson(er)

Tina Anne Viktor Kiuru, tina.viktorkiuru@lund.se

Facklig(a) företrädare

Cecilia Ljung Julén, Vårdförbundet, cecilia.a.ljung@gmail.com

Tillbaka till lista