Skolsköterska 80-100%

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

På Fågelskolan och alla andra skolor spelar elevhälsan en central roll. Här finns stora möjligheter för dig som vill vara med att bygga upp och påverka så att vi kan lyfta våra skolor till nya höjder!
Vi ser värdegrundsarbetet som en central del av vårt uppdrag där all  personal bidrar för att tillsammans med våra elever skapa trygghet, trivsel och studiero. Många skolor har utmärkelsen Grön Flagg och arbetar tillsammans med våra elever för en hållbar utveckling. Vi har en mycket hög andel behöriga lärare med  ett stort engagemang för att skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling. 

Fågelskolan är belägen i Lunds västra delar. Vi är en tvåparallellig F-9-skola med integrerad grundsärskola och  sammanlagt ca 560 elever, varav ca 45 är mottagna i vår grundsärskola. Vår mångfald är en av våra styrkor och något vi värnar om.

Tjänsten kommer att under hösten kombineras med tjänstgöring på Palettskolan, med ev möjlighet till förlängning alternativt tjänstgöring på annan skola i Lund.

Palettskolan är en enparallellig F-6 skola i centrala Lund med ca 215 elever. Vi ser alla elevers lika värde och rättigheter samt deras förmåga att utvecklas. Vi är lyhörda inför elevers olikheter och ser dessa som en tillgång.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är på 80-100%.

Tjänsten är fördelad med 40-50 % på Fågelskolan och, under hösten -21, på Palettskolan med 40-50%. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som skolsköterska består av främjande och förebyggande hälsoarbete, vaccinering av elever, hälsokontroller samt enklare sjukvårdsinsatser. Du deltar i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolledning, skolpsykolog, skolsköterska, kurator och specialpedagoger.

Som skolsköterska på Fågelskolan kommer du att arbeta med våra yngre elever och våra elever i Grundsärskolan.
På Palettskolan möter du alla elever i F-6.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som distriktsköterska, barnsjuksköterska alternativt skolsköterska.
I Lunds kommun sker den digitala dokumentationen via PMO och vi ser därför gärna att du har erfarenhet av att använda detta system.

Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och har lätt för att samarbeta. Du har ett genuint intresse för eleverna och trivs med att ingå i ett team där vi tar ett gemensamt ansvar för elevhälsan.

Erfarenhet av arbete med barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning är meriterande.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 210109

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-01

Referensnummer

2021/757

Kontaktperson(er)

Kristina Thelin, Bitr rektor Fågelskolan, 046-3597295

Erik Friede, Rektor Palettskolan, 046-3597151

Facklig(a) företrädare

Joanna Mavéus, Vårdförbundet, joanna.maveus@lund.se

Tillbaka till lista