Biträdande rektorer till förskolor i Lunds kommun

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Vill du vara med och leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Då är detta jobbet för dig!

Om oss

Under 2020/2021 har Barn- och skolförvaltningen sett över förskolans rektorsorganisation. Syftet med översynen är att säkerställa likvärdiga förutsättningar för alla förskolans rektorer i kommunen. Förändringen genomförs med start 1 oktober 2021 och som ett led i det behöver vi rekrytera nya biträdande rektorer till Lunds kommun.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda fem tillsvidareanställningar som biträdande rektor i vår nya skolledarorganisation för förskolan. Våra fem tjänster är fördelade på fyra områden. Kanske finns du bland våra befintliga medarbetare inom förvaltningen eller så är du en extern sökande som är intresserad av att bli en av skolledarna i Lunds kommun.

Våra förskoleenheter håller hög kvalitet och vi arbetar ständigt för att förbättra och utveckla våra verksamheter. Flera av våra förskolor ingår i olika forskningsprojekt som till exempel ULF-projektet som handlar om didaktisk modellering i förskolan med inriktning mot hållbarhets- och literacy frågor. På alla våra förskolor bedrivs dessutom ett språkutvecklande arbetssätt och flera av våra förskolor kommer att ingå i olika språkprojekt under 2021.

Vi har under fem års tid satsat på att låta våra medarbetare få en värdgrundsutbildning kallat Bygga Broar, som är ett förebyggande arbete för att främja integration, stärka barns rättigheter och motverka hedersrelaterat våld och förtryck.

Olika yrkeskategorier inom våra förskolor har varit med i utformningen av ett nytt lokalprogram för förskola i Lunds kommun. Lokalprogrammets mål är skapa en miljö där barn kan utvecklas till sin fulla potential, få ett kritiskt förhållningssätt och praktiska redskap att klara omvärlden. Då förskolan är det första steget i skolsystemet, och lägger grunden för fortsatt lärande under resten av livet, är vi stolta över att våra framtida förskolor kommer att byggas utifrån detta program.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som biträdande rektor är du underställd rektor men kommer att ansvara för de tre delarna personal, verksamhet, och ekonomi i dialog med rektor. Du kommer att hålla medarbetar-/lönesamtal med dina medarbetare. Du kommer att ingå i ett ledningsteam med rektorer och biträdande rektorer. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag inom området men även på förvaltningsnivå.

 

Vi söker dig som

För att passa i denna roll ser vi att du har en adekvat högskoleutbildning och erfarenhet av att leda utvecklingsarbete i en större grupp i egenskap av chef, samordnare, chefsstöd eller förste förskollärare. Du har även flerårig erfarenhet av pedagogisk verksamhet och är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Det är meriterande med erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag, kvalitetsarbete, budget och personalansvar och någon form av ledarutbildning med inriktning mot förskola/skola. Det är även meriterande att ha kännedom om kollektivavtalen och samverkansavtalen.

Som person är du utvecklingsinriktad, positiv och är lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du har förmåga att se helheter och att initiera-, leda och utvärdera processer. Att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens samt struktur, ordning och reda är självklart för dig. Du är bra på att arbeta både självständigt och i team och vågar utmana och arbeta lösningsfokuserat. Ditt ledarskap är coachande och präglas av öppenhet, respekt och ansvarstagande. Vidare skapar du tillitsfulla relationer och tycker att det är härligt att se andra utvecklas och växa i sina uppdrag.

Du har hög professionell nivå och mycket god förmåga att hantera de krav som ställs i den statliga och kommunala styrningen, tillika de krav som ställs från medarbetare och vårdnadshavare.

Vi kommer att hålla intervjuer den 12 och 13 augusti så vi ber dig redan nu planera din tillgänglighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

5

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-10-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-01

Referensnummer

2021/752

Kontaktperson(er)

Sari Himanen Olsson , sari.himanenolsson@lund.se

Facklig(a) företrädare

Rickard Severin Lärarförbundet, rickard.severin@lararforbundetavdelning.se
Håkan Bengtsson Diurlin, Sveriges skolledarförbund, hakan.bengtssondiurlin@lund.se
Jonas Håkansson, Lärarnas riksförbund, jonas.hakansson2@lund.se

Tillbaka till lista