Stödassistent på Margaretavägen 2B

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Margaretavägen 2B är en gruppbostad i 2 plan med stora gemensamma utrymmen på båda plan. Området runt om gruppbostaden är uppväxt och lummigt och med gångavstånd till busshållplats.
Det bor 7 brukare med funktionsvariationer, lindrig/måttlig utvecklingsstörning och/eller autism. Ålder 16-40 varav majoriteten är under 30 år

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen och personliga utvecklingen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuella förmågor och satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att planera bukarnas vardag, stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, läkemedelshantering, kultur-och fritidsaktiviteter. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med anhöriga , gode män/förvaltare och andra aktörer i samhället.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. Det krävs det att du har bra samarbetsförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik.

Du kommer att jobba med, lågaffektivt bemötande , tydliggörande pedagogik och alternativa kommunikationssätt.

Vi söker dig som
Godkända betyg från Vård- och omsorgsprogrammet,

Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kunskap och erfarenhet av TAKK/alternativ kommunikation och tydliggörande pedagogik är önskvärtDu ska ha erfarenhet och kunskap kring autism och psykiatri

• Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
• Datorvana
• Strukturerad
• Skapa goda relationer
• Vara flexibel

Körkort krävs


Schemalagd arbetstid Dag/ Kväll/ Varannan helg/ Jour


Förmåner
Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

 
Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1/9 2021 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-31

Referensnummer

2021/749

Kontaktperson(er)

Ulf Palo Sterner Enhetschef, 046-3598987

Katarina Malmborg Enhetschef, 046-3596253

Facklig(a) företrädare

Kommunals expedition, 010-4427936

Tillbaka till lista