Förskollärare

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Häckeberga förskola är en förskola med sju avdelningar och ligger i samma byggnad som en f-3 skola. Förskolan är indelad i barngruppsålder ett till tre år samt tre till fem år.

Barn och pedagoger har stora möjligheter att bedriva viss del av undervisningen utomhus i natursköna Genarp.

Vi är ett glatt gäng som är professionella i våra yrkesroller och driver verksamheten tillsammans. 

Arbetsuppgifter 

Som förskollärare ansvarar du för utbildningen och du leder och utvecklar den pedagogiska utbildningen i ett nära samarbete med dina kollegor, barnskötare och andra förskollärare. På förskolan arbetar vi i arbetslag, men har även gemensamma utvecklingsarbeten i vårt Geoteam (Genarp, Veberöd).

Vi har fem kompetensutvecklingsdagar per läsår. Vi har olika utvecklingsgrupper såsom samrådsmöte, värdegrundsgrupp, IKT, SKA, BFL och kultur. Vi ser det kollegiala lärandet som en viktig del mellan förskolorna i Geoteam och vi använder även goda utbildningsexempel som en del av kompetensutvecklingen.

Förskolan har tillgång till förskolebibliotek och naturområden för utomhuspedagogik. Vi är i startgroparna till att arbeta med certifiering Skola för hållbar utveckling och har ett strukturerat systematiskt kvalitetsarbete. Som förskollärare har du reflektionstid i arbetslaget och enskild reflektionstid inlagt i schemat.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Som person har du ett professionellt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga. Du skapar goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har ett positivt förhållningssätt och testar gärna nya arbetssätt och metoder för att utveckla dig själv och verksamheten. Du har förmågan att göra barnen delaktiga i utbildningen och har goda egenskaper för att leda och stimulera barnen i deras lärande. Vi ser gärna både interna och externa sökande.
Du behöver behärska och vara en användare av digitala verktyg. Vi genomför den pedagogiska dokumentationen om barnens och gruppens lärande i systemet Unikum. Som närvarosystem använder vi Skola 24 och för att dela och sprida information mellan medarbetare använder vi G-Suite.

Utbildning i TAKK och småbarnspedagogik är meriterande.
Erfarenhet krävs att ha arbetat på yngrebarnsavdelning.

Vi planerar ha intervjuer den 11 augusti.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell
Tillträde: Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-08

Referensnummer

2021/740

Kontaktperson(er)

Jeanette Olsson, rektor, 046-359 4831

Åse Bengtsson, chefstöd, 046-359 4538

Facklig(a) företrädare

Ninni Mossberg, Lärarförbundet, 046-359 9522

Tillbaka till lista