Controller till kommunkontoret

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att leda och samordna kommunens arbete, stödja politiska nämnder och förvaltningar samt att tillhandahålla kommungemensamt verksamhetsstöd och service. Inom kommunkontoret finns kommunövergripande funktioner inom bland annat HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och hållbar tillväxt.

Kommunkontoret har en viktig roll att leda och samordna ekonomistyrningen i hela kommunen och kommunkoncernen. Det pågår ett stort arbete med att utveckla kommunkontorets ledningsuppdrag, tillsammans med ett arbete med att se över kommunkontorets verksamhet och dimensionering för att klara av det utökade ledningsuppdraget.

Ekonomiavdelningen ansvarar för en mångfald av arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. I basuppdraget ingår ekonomisk planering, redovisning, controlling, finansiering, inköp och upphandling, lokalförsörjningsplanering samt fastighets- och investeringsstyrning. Avdelningen arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetssätt med en modern och flexibel approach, att förbättra den löpande uppföljningen och fördjupa den ekonomiska analysen. Vidare finns ett fokus på att skapa ordning och reda i basstrukturerna och de kommungemensamma övergripande processerna.

Ekonomiavdelningen består för närvarande av cirka 30 medarbetare som arbetar teambaserat och som är uppdelade på fyra enheter; budget och finans, ekonomistyrning, redovisning samt inköp och upphandling.

Controllern tillhör enheten för ekonomistyrning och rapporterar till kommunkontorets ekonomichef. Controllern arbetar nära övriga kollegor på ekonomiavdelningen och kollegor på kommunkontoret, som arbetar med planering och uppföljning av kommunkontorets verksamhet.

Kommunkontoret är beläget i nya och moderna lokaler i centrala Lund och i nära anslutning till järnvägsstationen.

Arbetsuppgifter

Som controller arbetar du med att stödja kommunkontorets chefer i deras budgetansvar. Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att utgöras av kvalificerat arbete med budget, uppföljning, nyckeltal och analys gentemot verksamheten och i nära samarbete med ekonomichef och andra nyckelpersoner inom kommunkontoret.

Du kommer också genomföra olika utredningsuppdrag, och du kan även få en del kommunövergripande controllinguppdrag. Vidare bidrar du till ordning och reda i de ekonomiska processerna på förvaltningen. I uppdraget ingår att ta fram förslag till utveckling av modeller för finansiering av kommunkontorets verksamhet. Vidare är du delaktig i att utveckla ekonomistyrningen på förvaltningen och gör analyser och tar fram beslutsunderlag. Som controller håller du även i utbildningar och introduktioner av nya chefer och gör uppföljning och rapportering av externa projekt. Det finns stora möjligheter till kompetensutveckling och att utvecklas i tjänsten.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomistyrning och kvalificerat ekonomiarbete i kommunal verksamhet. Har du dessutom erfarenhet från arbete på kommunledningskontor så är det meriterande.

Vi söker dig som är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du har ett intresse för hur verksamhet och ekonomi samspelar för att uppnå goda resultat. Du är positiv och har ett lösningsinriktat arbetssätt. Du är strukturerad och har god analytisk förmåga samt trivs med varierande arbetsuppgifter och är proaktiv i ditt sätt att vara. Du har en personlig mognad, är initiativrik, noggrann och lyhörd.

Du har förmåga att se såväl helhet som del och har förmåga att anpassa dig till situationen. Du är ansvarstagande och serviceinriktad samt är bra på att kommunicera ekonomiska frågor på ett pedagogiskt sätt. Du är bra på Excel och har ett systemintresse. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du trivs med utmaningar och att utmana på ett prestigelöst sätt.

 

Vi planerar att hålla våra första intervjuer under v 34. Varmt välkommen med din ansökan! Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-16

Referensnummer

2021/727

Kontaktperson(er)

Henrik Weimarsson, ekonomidirektör, 046-359 50 28

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista