Handläggare till överförmyndarenheten

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Inom kommunkontoret finns överförmyndarenheten, som bistår överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden är en tillsynsmyndighet i Lunds kommun. På enheten finns handläggare och administratörer som tillsammans arbetar på nämndens uppdrag, och som med stor självständighet och engagemang bedriver verksamheten.

I vårt uppdrag ingår utredningsuppgifter kring ställföreträdarskap, rekrytering, rådgivning och utbildning. Som tillsynsmyndighet har vi också ett stort ansvar att arbeta med service, tillgänglighet och samverkan.

Enhetens handläggare driver processer i domstol, handlägger ärenden om ställföreträdarskap, granskar ställföreträdarnas förvaltning/årsredovisningar. Arbetet spänner över civilrättens centrala områden som förmögenhetsrätt, familjerätt, successionsrätt och fastighetsrätt. Offentligrättsliga frågor kring förvaltningslag, offentlighets- och sekretesslagen samt kommunallagen har också stor betydelse för arbetet.

Inom enheten har vi fokus på helheten och stödjer varandra för att klara vårt uppdrag. Samtidigt arbetar vi teambaserat i tre olika team, för att skapa riktning och möjlighet till specialisering.

Vi är stolta över vår verksamhet och alla medarbetare förväntas bidra till att utveckla verksamheten med målet att vara ett föredöme framför andra. Vi är ambitiösa, vill hålla hög kvalitet i arbetet och kompetensutvecklar oss i stor utsträckning på vårt specialområde.

Vi sitter i moderna lokaler på Bangatan 8, mitt emot Centralstationen i Lund.Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny handläggare till vårt ansökningsteam på överförmyndarenheten. I det vardagliga arbetet kommer du att handlägga och utreda ärenden om ansökningar/anmälningar om behov av god man/förvaltare. Du kommer dagligen kommunicera med tingsrätten, ställföreträdare och huvudmän för att driva handläggningen framåt.

I arbetet ingår även att företräda överförmyndarnämnden vid sammanträde i tingsrätten och upprätta yttranden till domstolen.

Parallella projekt inom rekrytering av nya ställföreträdare ingår också i arbetsuppgifterna samt att utbilda och informera gode män/förvaltare.Vi söker dig som

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik eller likvärdig utbildning. Har du erfarenhet av överförmyndarfrågor, myndighetsutövning eller annan tillsynsverksamhet ser vi detta som meriterande.

Vi tror att du är samhällsintresserad och har ett intresse för människan i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din förmåga att arbeta självständigt och strukturerat mot uppsatta deadlines. I arbetet kommer du ibland att ställas inför komplicerade frågor, vilket kräver gott omdöme och integritet.

Vi sätter stort värde på att du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och har ett lösningsfokuserat synsätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Eftersom arbetet omfattar mycket kontakter med såväl huvudmän, ställföreträdare, anhöriga och andra myndigheter har du god social kompetens och en förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera.

 

Vi kommer att genomföra löpande urval och intervjuer under sommaren så välkommen med din ansökan redan nu.

  Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-08-01

Referensnummer

2021/695

Kontaktperson(er)

Christina Modin Håkansson, enhetschef, 046-359 59 32

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista