IKT-strateg med centralt uppdrag

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Utbildningsförvaltningen arbetar med de frivilliga skolformerna gymnasieskola, vuxenutbildning,
internationell grundskola och modersmålsverksamhet samt har det kommunala tillsynsansvaret med
godkännande för enskilda huvudmän att bedriva förskola och fritidshem.
På utbildningskansliet arbetar ca 40 personer med förvaltningsövergripande frågor såsom HR,
kommunikation, ekonomi och utvecklingsfrågor. Vår arbetsplats är centralt belägen i Lund och du
kommer dagligen att ha otaliga kontakter samt ingå i ett team av trevliga kollegor med andra roller, men
med samma iver att i sitt arbete serva och stötta våra verksamheter, Lunds medborgare och andra
intressenter på absolut bästa sätt.
Vår ledstjärna är att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och samhällsmedborgare.
Vi tar tillsammans ansvar för att alla elever utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar för
ett hållbart samhälle.

Arbetsuppgifter

Vill du bli vår nya IKT-strateg med placering på Utbildningsförvaltningen?  Vi söker nu en kollega som bl.a ska arbeta med systemförvaltning. Du kommer att ingå i vårt team som jobbar mot både Barn- och Skolförvaltningen och Utbildningsförvaltningen. Teamet arbetar för att ständigt ge Lunds kommuns skolor, från förskola till vuxenutbildning, bästa möjliga förutsättningar kring skolans digitalisering och IKT. Just nu är vi inne i en upphandlings - och förändringsprocess där vi kommer att få fler system att hantera. Du kommer att få systemförvaltaransvar för något eller några av våra system och ingå i vår nystartade objektsförvaltarorganisation. I arbetsuppgifterna ingår olika typer av dokumentation kring system och vi arbetar i Stratsys.

Nuvarande system är bl a Unikum, Vklass, Google Workspace, M365  Inspera, PMO, Skola 24, Procapita BoU/Tieto education, Jamf, Inläsningstjänst, Studi/Binogi. Du kommer också att ha ett tätt samarbete med skoldatatek, IKT-pedagoger/samordnare och tekniker ute på våra skolområden inom både Utbildningsförvaltningen och Barn- och skolförvaltningen, samt med digitaliseringsavdelningen och servicedesk på Kommunkontoret. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och/eller erfarenheter för tjänsten. Vi vill att du har erfarenhet av att utveckla samt förvalta pedagogiska och/eller administrativa skolsystem. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av specialpedagogiska verktyg samt tidigare arbetat på central nivå med IKT gentemot skolverksamhet t ex i olika projekt och/eller i  förändringsprocesser. Det är också meriterande att ha god kännedom om skolans organisation och verksamhet. Vi söker dig som gillar att ta dig an nya utmaningar. Du är en person som har lätt för att samarbeta, du gillar att arbeta i team och är utvecklings- och lösningsfokuserad. Rollen kräver att du har god servicekänsla och ett gott bemötande. Eftersom tjänsten innebär många kontakter både inom och utanför förvaltningen, behöver du kunna kommunicera både i tal och skrift samt samarbeta med många olika typer av människor.

Vi vill be våra sökande notera att vi genomför intervjuer löpande, vilket kan innebära att tjänsten tillsätts före angivet slutdatum för ansökan.

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-09-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-06-25

Referensnummer

2021/633

Kontaktperson(er)

Ingrid Linse, 046-359 24 23

Tillbaka till lista