Förskollärare till Lerbäckskolans fritidshem F-3

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Lerbäckskolan är en F-9 skola i centrala Lund och i närheten på Oskarshem finns vår andra enhet Oskarskolan F-3. Totalt har vi cirka 850 elever och cirka 110 personal. Både Lerbäckskolan och Oskarskolan är två välfungerande enheter med goda förutsättningar och resultat samt låg personalomsättning eftersom vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. 

På Lerbäckskolan är lärande viktigt. Våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. All utbildning utgår från styrdokumenten och bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Genom kollegialt lärande utvecklar vi professionen.

Arbetsuppgifter

Till Lerbäckskolan söker vi en engagerad förskollärare till fritids F-3 med ansvar för att eleverna får en god kunskapsutveckling före, efter och under skoldagen. I uppdraget ingår att arbeta för en god pedagogisk verksamhet och att driva det pedagogiska arbetet framåt. På Lerbäckskolan arbetar vi tillsammans, lärare i fritidshem, grundskollärare och övrig personal i enlighet med styrdokument för skola och fritidshem. Du kommer att samverka utifrån din behörighet som lärare i fritidshem i några av våra årskurser under del av dag för att sedan fortsätta det pedagogiska arbetet på fritidshemmet under eftermiddagen. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till en tillgänglig och positiv lär- och arbetsmiljö på Lerbäckskolan.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är förskollärare som vill arbeta på fritids med elever i Förskoleklass till åk 3. Alternativt lärare med inriktning mot fritidshem alternativt har en fritidspedagogexamen. Är du dessutom behörig i något estetiskt ämne är det en merit samt om du har några års erfarenhet av arbete som lärare på fritids eller i förskolan. Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori till praktiskt arbete och ska vara väl förtrogen med skolans och fritidshemmets styrdokument.

Tillsammans med dina kollegor skapar du ett gott arbetsklimat och har ett professionellt förhållningssätt. Vi förutsätter att du har en positiv elevsyn och alltid sätter verksamheten och eleven först. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du kan organisera ditt arbete, är trygg och lösningsfokuserad. I ditt arbete ska du kunna dokumentera och uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt behärska digitala verktyg.

Vi tillämpar löpande urvalsarbete, så varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Tillträde: 2021-08-06

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-06-24

Referensnummer

2021/624

Kontaktperson(er)

Pia Zingmark Marklund, 0463595611

Facklig(a) företrädare

Johan Olsson, LF, johan.olsson2@lund.se

Tillbaka till lista