Samordnare på Klimatkommunernas kansli

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Arbetsuppgifter

Lunds kommun är värd för Klimatkommunernas kansli. Vi söker nu en samordnare till kansliet som kommer att driva föreningens verksamhet tillsammans med verksamhetsledarna.

Klimatkommunerna är en förening för kommuner, landsting och regioner som jobbar aktivt med lokalt klimatarbete. De 40 medlemmarnas klimatarbete ligger i framkant i Sverige och världen, med tuffa klimat- och energimål och ambitiösa åtgärder.

Klimatkommunernas övergripande syfte är att minska utsläppen av växthusgaser i Sverige genom erfarenhetsutbyte, påverkansarbete och spridning av goda exempel. Vi är en pådrivande aktör för det nationella klimatarbetet genom att lyfta fram vilka möjligheter, hinder och drivkrafter som har betydelse för arbetets resultat. Verksamhetsplan 2021-2022 finns på www.klimatkommunerna.se

Tillsammans med två kollegor på Klimatkommunernas kansli planerar du medlemsaktiviteter, t.ex webbinarier och nätverksträffar. En viktig del av arbetet kommunikationsinsatser. Medlemsservice av olika slag ingår i arbetsuppgifterna. Du deltar även i föreningens arbete kring påverkansfrågor, exempelvis genom att vara med och skriva debattartiklar och remissvar.

Uppdrag och prioriteringar av arbetet beslutas av föreningens styrelse. Tjänsten är placerad vid kommunkontoret och är en del av Hållbarhetsenhetens verksamhet. Enheten består av 12 personer som arbetar med miljömålsprogram, energiplan, energi- och klimatrådgivning och andra frågor som ligger nära Klimatkommunernas arbetsområde. Det finns goda möjligheter till utbyte av idéer och samarbete mellan kansliet och övriga kollegor på enheten.

Vi söker dig som

Har relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning på klimat/miljöstrategiskt arbete och kommunikation. Eftersom en stor del av arbetet handlar om samordning, påverkansarbete och kommunikation är det viktigt att du ha god kommunikativ förmåga i både muntligt och skriftligt.

Du har kunskap och förståelse om klimatfrågans olika aspekter. Du ska också ha god förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar när det t.ex. gäller målarbete, organisation och ledning.

Uppdraget är tidsbegränsat till och med februari 2022 med möjlighet till förlängning.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-08-16

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-06-27

Referensnummer

2021/622

Kontaktperson(er)

Jon Andersson, chef miljöstrategiska enheten,, 046-359 58 40

Maria Ivansson, verks.ledare Klimatkommunerna, 046-359 64 47

Filippa Borgström, verks.ledare Klimatkommunerna, 046-359 93 28

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista