Undersköterska till Fästan särskilda boende

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Särskilt boende för äldre ansvarar för våra äldreboenden och demensboenden för äldre. Här bor personer med omfattande behov av service och omvårdnad dygnet runt. I Lund finns drygt 750 lägenheter inom särskilt boende för äldre, varav cirka hälften är avsedda för personer med demenssjukdom.

Just nu står särskilt boende för äldre inför en omorganisering för att kunna anta utmaningen att erbjuda alla medarbetare heltidstjänst, ta bort delade turer samt införa en hållbar arbetstids-förläggning. För schemalagd tjänstgöring har vi ett fördelaktigt heltidsmått på 36,33tim/vecka.

 

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa meningsfullhet och trygghet för våra äldre? Vill du vara med och göra skillnad för äldre personer tillsammans med trevliga och engagerade kollegor?

Vi behöver nu fler erfarna undersköterskor för tillsvidareanställning och långtidsvikariat till Fästan särskilda boende. Som undersköterska planerar du din arbetsdag utifrån den boendes önskemål och behov av hjälp och stöd med personlig omvårdnad, måltider och aktiviteter.  I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, dokumentera, utvärdera och medverka till att verksamheten håller god kvalitet.

Du samarbetar i team med andra yrkesgrupper med den boende i centrum. Vi arbetar utifrån den nationella värdegrunden inom äldreomsorgen där nyckelorden är självbestämmande, delaktighet och individanpassning. Du har fokus på de boendes önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Schemalagd arbetstid dag/kväll/helg, 2 tjänster för tillsvidareanställning och 1 för vikariat (föräldraledighet under 1 år).

 

Kvalifikationer
Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vidareutbildning inom demensvård samt erfarenhet av arbete med personer med demenssjukdom och BPSD är meriterande. 


Vi söker dig som:

• är trygg i din yrkesroll och har en positiv inställning till utveckling

• kan arbeta självständigt, är ansvarstagande och en bra lagspelare i arbetsgruppen och i team med andra yrkesgrupper

• har ett gott bemötande och en god social förmåga med intresse och engagemang

• är flexibel och lyhörd - såväl med brukare som med anhöriga och kollegor

• delar Lunds kommuns vision och är redo att arbeta utifrån vår värdegrund och våra förhållningssätt lyssna, lära och leda.

 

Övrigt

Dokumentation i Procapita. Vi följer upp kvalitén i nationella register som BPSD registret och Senior Alert.

God kunskap i det svenska språket i tal och skrift.

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner.  

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön, ange löneanspråk
Tillträde: 2021-08-16

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-07-07

Referensnummer

2021/617

Kontaktperson(er)

Åsa Minthon, enhetschef, 046-359 6530

Henrik Salmi, enhetschef, 046-359 3594

Facklig(a) företrädare

Kommunal, 010-442 7936

Tillbaka till lista