Ämneslärare i svenska och engelska

Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Tunaskolan är en F-9 skola. På skolan går ca 760 elever och på Tunaskolan grundsärskola är 49 elever mottagna. På Mårtenskolan, som är en F-6 skola, har vi ca 270 elever. 

Våra elever har en synnerligen hög studiemotivation och lyckas också väl i sin kunskapsutveckling. Vi arbetar utifrån att elevens inflytande över sin utbildning är en stor påverkansfaktor och lyssnar därför på våra elevers upplevelser och uppfattning om den utbildning vi erbjuder. Svaret på frågan hur är att vi utgår ifrån att vi arbetar tillsammans. Inte bara är det en framgångsfaktor men det är också mycket roligare. 

Arbetsuppgifter

Vi letar efter dig som vill arbeta med människor och besitter goda kunskaper kring undervisningens kraft och effekter. 

Hos oss grundar sig hela verksamheten i arbetet för elevens utveckling mot sin maximala potential. I detta arbete spelar du som lärare en nyckelroll. Ditt arbete är helt avgörande för att vi ska lyckas som skola. 

Att du har kommit långt i din  kompetens är en förutsättning. Vi tänker att du som lärare förmår att använda dina ledaregenskaper och lyssnar samtidigt som du lär för att därefter leda genom att kroka arm med elever och kollegor. 

Du har din absoluta styrka i den relationella förmågan. Du kan visa prov på dokumenterat framgångsrikt arbete med bemötandefrågor där det är tydligt att du kan möta och bemöta elever. 

I uppdraget ingår undervisning i särskild undervisningsgrupp för elever med en komplicerad inlärningssituation. I detta ser du dig själv som en del av elevens framgång i dennes kunskapsutveckling. Du arbetar genom att stödja, handleda och utbilda tillsammans med andra. Med din kompetens och kunskaper kring skolans uppdrag arbetar du utifrån ett perspektiv där alla är lika viktiga. Tillsammans med skolornas specialpedagoger är du också ett stöd för elever i deras lärande också i komplicerade inlärningssituationer.

Du är också en mycket viktig funktion för skolledningen och deltar aktivt i resonemang för elevens bästa. 

Din hemvist är högstadiet på Tunaskolan. Du ingår i högstadiets stadielag och i ämneslag svenska och engelska. Som en del av vårt lärarlag i stort är du den i särklass viktigaste kuggen för våra elever.

 

Vi söker dig som

Du som söker är legitimerad lärare i svenska och engelska för de senare årskurserna i grundskolan. Du har stor erfarenhet av arbete med fokus på relationer. Ett krav är att du har  5-10 års erfarenhet av ämnesundervisning i klass men också i särskild undervisningsgrupp. 

Du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp.

Du har erfarenhet av att leda kollegialt lärande.

Du som person är prestigelös, lyhörd och lösningsfokuserad. Du är van att arbeta självständigt men har insikt när det krävs samarbete med andra för att uppnå bästa resultat. 

Glädje smittar. Därför är en positiv inställning till skolan, eleverna och kollegor grundläggande för oss. 

Att du ser dig själv som en naturlig del av lösningen ser vi som självklart. 

Har vi väckt din lust att ta dig an uppdraget vi erbjuder? Välkommen med din ansökan.  För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: Augusti 2021

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-06-23

Referensnummer

2021/616

Kontaktperson(er)

Ana-Maria Rodrigues Friede, 046-3594712

Facklig(a) företrädare

Bardha Bajram, LR, bardha.barjam@lund.se
Janet Ericsson, Lf, janet.ericsson@lund.se

Tillbaka till lista